sâmbătă, 10 ianuarie 2015

boat-couple-dating-flowers-girl-heart-Favim.com-39899

Unde ne sunt bărbaţii de altădată?

Sunt aici, trebuie numai să ştim cum să-i “accesăm”. Pentru că până la urmă cum altfel se poate trezi sufletul unui bărbat mai bine decât prin îmbrăţişarea profundă cu un suflet de femeie?
Vin Diesel
Arhetipul bărbatului cu un calm imperturbabil
Acest arhetip masculin excelează prin calmul lui imperturbabil. Nu încerca să-l enervezi pentru că nu vei reuşi! De altfel, liniştea lui contagioasă te va cuprinde şi pe tine în scurt timp. Profunzimea trăirilor sale nu-i permite să se irite la orice detaliu cotidian, nesemnificativ. Fidelitatea şi devotamentul de care dă dovadă, ca şi adâncimea sentimentelor lui, impresionează orice femeie. Este o prezenţă impozantă, având o mare forţă de impact, atât la nivel fizic (este remarcabil prin robusteţea lui!), cât şi la nivel mental. Are o perseverenţă demnă de invidiat, fiind susţinut în finalizarea acţiunilor sale de o vitalitate excelentă.
În jocurile amoroase este provocat cu mare greutate, dar, odată stârnit, nu se mai opreşte. Dacă intenţionezi să-l inciţi, trebuie să fii sigură că eşti odihnită ca să-i poţi rezista, căci este un adevărat maratonist al amorului! Induce cu uşurinţă în femeia cu care face dragoste dorinţa de a se abandona iubirii, întrucât ştie cum să o facă să se simtă în siguranţă şi protejată.
5251abfbef797ad5_shakespeare-in-love
Arhetipul bărbatului care cucereşte femeia prin rafinament
Dacă eşti femeie, iar iubitul tău îţi face câte o surpriză în fiecare zi sau te uimeşte prin spontaneitatea lui, să ştii că are sigur asimilate calităţile acestui tip constituţional. Bărbaţii din această categorie sunt remarcabili prin originalitatea şi inventivitatea lor, sesizabilă mai ales în planul comunicării (afective, intelectuale şi verbale). Ei sunt mereu entuziaşti şi au o mare uşurinţă în a-şi sublima impulsurile erotice în trăiri pur afective, mentale sau ispiraţii artistice geniale. Din categoria lor fac parte marii creatori de artă.
Asemenea bărbaţi dovedesc o intuiţie de excepţie, care îi ajută să ghicească toate mişcările sufleteşti şi gândurile iubitei lor. Rafinamentul care impregnează întregul fel de a fi al bărbatului de acest tip face să tremure inima de emoţie oricărei femei sensibile. Fiecare atingere a iubitei lui îi provoacă stări de o bogăţie inexprimabilă. Când este îndrăgostit, adoră să respire fiinţa iubită cu toţi porii pielii lui, până în adâncul inimii. Delicateţea cu care se apropie de sufletul iubitei înlătură orice eventuală împotrivire a ei. Femeia care face dragoste cu un astfel de bărbat are senzaţia că îşi dizolvă forma fizică şi devine zborul însuşi, aceasta constituind o experienţă elevată, pe care nu o va uita niciodată.
gerard-butler-300
Arhetipul bărbatului cu ochi de foc
Magnetismul privirii lui este irezistibil! Dacă eşti femeie şi se uită la tine un astfel de bărbat, simţi cum din ochii lui pleacă mii de săgeţi de foc ce pătrund în inima ta, iar trupul îţi este cuprins brusc de o căldură plăcută, chiar… orgasmatică. Sub privirea lui simţi că te naşti într-un chip nou, metamorfozându-te, şi că arzi de iubire. Acest tip de bărbat are puterea de a trezi focul pasiunii în femeia pe care o iubeşte.
Are o inteligenţă sclipitoare, iar prezenţa lui, de asemenea strălucitoare, este remarcată imediat. Are un succes rapid în planul social în tot ceea ce îşi propune, întrucât posedă o mare putere de a acţiona şi de a se focaliza. Nu se teme de refuzul unei femei, iar micile capricii ale acesteia chiar îl provoacă să meargă mai departe.
Îi place să trăiască orice moment la intensitate maximă. Un autocontrol exemplar şi o mare putere de transformare lăuntrică îi permit, de asemenea, o evoluţie spirituală rapidă. Are un curaj extraordinar şi deosebite aptitudini de conducător. Din această categorie fac parte hipnotizatorii celebri şi marii comandanţi de oşti.

https://puteredefemeie.wordpress.com

Eşti mai feminin(ă) dacă ..

The_Hug_by_photoart1
…Meditezi. Este o activitate specifică emisferei drepte a creierului, care se ştie că este mai activă la femei. Într-o lume în care suntem atât de ocupaţi încât nu mai avem timp să ascultăm şi să înţelegem ce se petrece în interiorul fiinţei noastre, avem nevoie de meditaţie ca de aer. Meditaţia ne conectează cu lumea interioară, care rămâne uitată dacă noi continuăm să trăim mereu şi mereu numai în exterior, chiar şi când suntem singuri. Faptul că ne uităm la un film sau chiar citim o carte de multe ori ne poartă într-o lume imaginară, ne face să uităm de noi înşine. Aşa că nu mai pierde timpul şi află cât mai repede o tehnică de meditaţie, pe care să o execuţi măcar 20 de minute pe zi. Îţi faci astfel cel mai preţios cadou: pe tine însuţi.
…Mergi în natură. Du-te în parc, în pădure, pe malul unui lac sau pe malul mării. Şi nu-ţi lua cu tine nimic. Pur şi simplu stai liniştit(ă) şi priveşte în zare. Lasă peisajul să te pătrundă. Contemplă imaginile, încearcă să nu te gândeşti la nimic. Observă cum respiri, ce culoare au frunzele în bătaia vântului şi cum se mişcă norii. Nimic altceva. Vei activa astfel aceeaşi emisferă dreaptă a creierului, responsabilă de toate aceste activităţi şi vei aduce în viaţa ta un suflu nou, care îţi va deschide calea către creativitate şi soluţii geniale pe care înainte nici nu puteai să le bănuieşti.
…Creezi ceva / te joci. Poate să fie un desen, un cântec sau o serie de mişcări pe muzică. Atunci când pui masa, aranjează mâncarea frumos pe farfurii. Când găteşti, adu-ţi contribuţia personală la fiecare reţetă. Orice lucru care se naşte din nevoia ta interioară de a crea, intră în această categorie. Mai ţii minte ce stare aveai când erai mic(ă) şi te jucai? Totul în jur căpăta o aură magică, te umplea o vitalitate de nedescris, totul părea dintr-o dată posibil. Şi când suntem maturi, de ce să nu ne mai jucăm? Joaca ne conectează cu emisfera dreaptă şi ne deschide calea către un mod de a privi viaţa mult mai cuprinzător, care ne aduce mult mai multă împlinire în suflet.
…Acorzi atenţie emoţiilor tale. Emoţiile sunt procesate tot de emisfera dreaptă a creierului, cea considerată specific feminină. Aşa că a deveni conştient(ă) de propriile emoţii, a le acorda atenţie şi a le cunoaşte foarte bine ritmurile, te apropie de partea feminină din tine. Societatea ne învaţă să ne reprimăm emoţiile, să nu le exprimăm plenar, mai ales în ceea ce priveşte manifestarea emoţiilor negative. Nu zice nimeni să arunci cu farfurii de pereţi ca să fii mai feminină. Dar poţi, de exemplu, să ştii dinainte despre tine că într-o anumită situaţie te poţi înfuria atât de tare încât să-ţi vină să arunci cu farfurii. Atunci, poţi evita respectiva situaţie sau dacă nu, să spui: „Ah, ce m-am înfuriat!” – în loc de urlete şi văicăreli. Să te aşezi pe un scaun şi să te observi cu mare atenţie. Sau, să priveşti în zare un peisaj frumos :) Feminitatea supremă înseamnă să zâmbeşti cu iubire în faţa oricărui val de emoţie care apare, să-l faci să devină iubire.
…Lucrezi pentru propria ta transformare. Dacă ceva nu merge bine în viaţa ta, emisfera dreaptă îţi va comunica prin intuiţie aceasta. De aceea, femeile sunt primele care „fac scandal” că vor altceva. Această intuiţie capătă câteodată forţa unui uragan, care distruge din calea lui tot ceea ce era vechi şi perimat, pentru a face loc noului şi proaspătului. Dacă schimbarea pe care ai făcut-o nu e cea de care are nevoie sufletul tău, nemulţumirea va continua, până când îi vei înţelege noima. Ca să faci faţă acestei nevoi continue de schimbare în viaţa ta, e bine să studiezi cât mai mult psihologia, filozofia, religiile. Să cunoşti principiile cele mai înalte, astfel încât să înţelegi cât mai bine către ce se îndreaptă sufletul tău, care le ştie deja, dar nu ţi le poate comunica prin cuvinte.
După cum v-aţi dat seama deja, nu numai femeile au nevoie de aceste calităţi. Femininul esenţial este la fel de necesar ca şi masculinul, atât în femei, cât şi în bărbaţi. La nivel profund, conţinem cu toţii atât femininul, cât şi masculinul, suntem potenţial androgini. Dar felul în care suntem educaţi ne îndreaptă mai mult către partea masculină. La şcoală învăţăm să fim cât mai riguroşi, ordonaţi, exacţi – cu alte cuvinte, să ne punem la treabă mai ales emisfera stângă a creierului, cea specific masculină. Sunt calităţi de care avem mare nevoie, dar dacă neglijăm partea feminină, vom fi dezechilibraţi şi nu vom avea succesul pe care ni-l dorim. Cercetările psihologice din ultimele decenii arată că inteligenţa emoţională – cea specifică emisferei drepte a creierului, cea feminină – joacă un rol decisiv în ceea ce priveşte atingerea rezultatelor dorite şi a stării de mulţumire interioară. Dacă ştim aceasta, vom încerca să dezvoltăm ambele emisfere, astfel încât să fim cât mai compleţi.
Atenţie, femininul interior şi masculinul interior se referă la anumite calităţi, înzestrări, capacităţi – nu la aparenţe. Dacă un bărbat doreşte să-şi dezvolte partea feminină din el, nu-i foloseşte la nimic să poarte tocuri şi să se dea cu ruj. De asemenea, aceste calităţi nu determină manifestările sexuale deviate. Un bărbat care îşi va dezvolta latura feminină va putea, de exemplu, să trăiască orgasmul multiplu fără descărcare, la fel ca şi iubita sa. O femeie care îşi va dezvolta armonios masculinul superior, va învăţa să fie conştientă în orice moment şi să-şi controleze la voinţă emoţiile. Subiectul e complex şi cu siguranţă voi mai reveni cu detalii. Stay tuned :)

https://puteredefemeie.wordpress.com