sâmbătă, 4 octombrie 2014









E nevoie să înțelegem că nu am fost creați de Dumnezeu ca să suferim, ci ca să ne întâlnim cu El într-o poveste de iubire. Unică. Hrisostom Filipescu
E nevoie să înțelegem că nu am fost creați de Dumnezeu ca să suferim, ci ca să ne întâlnim cu El într-o poveste de iubire. Unică. <3

Hrisostom Filipescu

„Orice drum ai alege, urmează-l cu toată inima.” Confucius
„Orice drum ai alege, urmează-l cu toată inima.” <3

 — Confucius











Înainte să-ţi spună oamenii ceea ce poţi să faci, trebuie să ştii tu.
Înainte să auzi din gura lor cum eşti, trebuie să ştii tu.
Niciodată să nu dai voie celorlalţi să îţi dirijeze viaţa. Niciodată. Pentru că ei se vor limita doar la ceea ce văd, nu se vor strădui să te cunoască şi să te înţeleagă. Lor le va fi de fiecare dată uşor să-ţi spună că nu vei reuşi să faci aia, că eşti prea mică sau prea bătrână pentru un anume lucru, că e greu să ajungi nu ştiu ce şi tot aşa. Tu vezi-ţi de drum. Şi fă tot ceea ce îţi doreşti! Nu contează că nu vei reuşi, important este să încerci.
Nu-i lăsa să te schimbe. Nu le permite să îţi fure sensibilitatea şi frumuseţea din suflet.



Dacă vreodată ţi se umplu obrajii de lacrimi şi ai nevoie de cineva care să te asculte, te rog să-mi spui. Nu ştiu dacă voi reuşi, dar îţi promit că voi face tot posibilul să îţi smulg un zâmbet şi să-ţi picur puţină linişte în suflet.
Ştiu că lacrimile sunt mai uşoare în doi...
Dacă vreodată vei dori o îmbrăţişare, o vorbă bună, te rog să-mi spui. Nu voi ezita să ţi le ofer.
Dacă vreodată vei uita cât eşti de preţioasă, te rog să-mi spui. Îţi voi aminti negreşit.
Dacă vreodată îţi vei pierde încrederea în oameni, dacă vei rătăci speranţa şi îţi vei lăsa visurile dragi în urmă, te rog să-mi spui. Te voi ajuta să le regăseşti.
Dacă vreodată îţi voi greşi şi nu îmi dau seama, te rog să-mi spui. Să nu mă laşi să greşesc în continuare, pentru ca peste câtva timp să vii să îmi arunci în faţă o întreagă listă cu greşeli. Nu aş putea suporta. M-ar durea prea tare.
Dacă vreodată voi avea eu nevoie de tine, pot să-ţi spun?


Om drag, ştii că te preţuiesc cu tot sufletul meu?
Ţi-am mai spus asta, însă vreau să înţelegi de ce sunt atât de mândră şi fericită că ai ieşit în calea mea...
Te preţuiesc pentru sensibilitatea care îţi îmbracă frumos sufletul şi care seamănă atât de mult cu a mea.
Te preţuiesc pentru bunătatea pe care o emani şi pentru iubirea de oameni de care dai dovadă.
Te preţuiesc pentru modul cald în care îmi vorbeşti şi pentru înţelegerea de care nu duci lipsă.
Te preţuiesc pentru toate cuvintele frumoase pe care mi le-ai spus şi scris, cuvinte care mi s-au întipărit adânc în suflet şi care nu de puţine ori mi-au smuls câte o lacrimă.
Te preţuiesc pentru frumuseţea incontenstabilă pe care o porţi în interior şi care cu sau fără voia ta iese la suprafaţă.
Te preţuiesc pentru modul în care iubeşti ceea ce te încojoară, pentru felul în care priveşti lumea şi pentru cum reacţionezi la necazul altuia.
Te preţuiesc pentru că nu eziţi să spui oamenilor că îţi sunt dragi şi că te bucuri că i-ai cunoscut.
Te preţuiesc pentru omul minunat care eşti, acel om care mi-a pătruns în suflet fără să mă gândesc vreodată că aşa se va întâmpla, te preţuiesc pentru timpul pe care ţi-l faci să-mi spui câte un gând bun, pentru iubirea pe care o ai faţă de viaţă, te preţuiesc pentru că eşti o persoană puternică, sinceră, deschisă, zâmbitoare, caldă, umană.
Te preţuiesc pentru că aduci frumuseţe în sufletul oricui te cunoaşte!


 Pasaje din viata

Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul ..
Daca sufletul tau intra in relatie cu un alt suflet si comunica, simti. Nu ai nevoie de cuvinte. Sunt suficiente gesturile, privirile. Cuvintele sunt adiacente. Oamenii se inteleg in profunzime dincolo de vorbe, se intuiesc, se sustin, se iubesc adica. Daca nu comunica dincolo de cuvinte, nu pot comunica prin cuvinte. (Chris Simion)
Fotografie: Daca sufletul tau intra in relatie cu un alt suflet si comunica, simti. Nu ai nevoie de cuvinte. Sunt suficiente gesturile, privirile. Cuvintele sunt adiacente. Oamenii se inteleg in profunzime dincolo de vorbe, se intuiesc, se sustin, se iubesc adica. Daca nu comunica dincolo de cuvinte, nu pot comunica prin cuvinte. ( Chris Simion )
Sunt oameni, care indiferent de caracterul tău dificil și neînțeles, oricum te vor iubi!
 
 
- Ai răbdare, te rog, ai răbdare.
- Răbdare? Pentru?
- Ai răbdare... să mai treacă puţin timp înainte să te arunci în relaţiile cu oamenii. Ştiu că eşti sensibilă, ştiu că te consumi, ştiu că te doare, tocmai de asta nu vreau să fii rănită.
- Şi crezi c-aş putea fi altfel decât sunt?
- Nu spun să fii altfel, spun să aştepţi.
Să aştepţi să vezi cine va veni să îţi şteargă lacrimile dintre cei care îţi strigă iubirea în gura mare. Să aştepţi să vezi cine îţi va accepta toate defectele şi cine îţi va preţui calităţile. Să aştepţi să vezi cine va crede în tine şi cine va crede în ce spun alţii despre tine. Să aştepţi să vezi cine îţi spune că va fi bine atunci când tu crezi altceva. Să aştepţi să vezi cine îţi va aminti cum eşti şi ce poţi atunci când eşti tentată să uiţi. Să aştepţi să vezi cine te va judeca şi cine te va încuraja şi-ţi va spune că eşti minunată aşa cum eşti. Să aştepţi să vezi cine va veni atunci când ai nevoie şi cine se va face nevăzut.
Ai răbdare. Oamenii nu sunt întotdeauna ceea ce par, dă-ţi un timp să analizezi, să cunoşti şi abia apoi să spui că se merită.


Eşti suficient de puternic încât să treci peste orice obstacol.
Eşti suficient de puternic încât să zâmbeşti şi atunci când lacrimile îţi bat la uşă.
Eşti suficient de puternic încât să te ridici, indiferent de numărul de căzături de care a
i avut parte.
Eşti suficient de puternic încât să pleci atunci când simţi că nu mai e cazul să rămâi.
Eşti suficient de puternic încât să te desprinzi de oameni a căror prezenţă în viaţa ta nu îţi mai face bine.
Eşti suficient de puternic încât să fii alături de ceilalţi atunci când suferă, chiar dacă şi tu la rândul tău ai sufletul trist.
Eşti suficient de puternic încât să îţi duci toate visurile până la capăt.
Eşti suficient de puternic să faci orice îţi doreşti tu!







Pasaje din viata