joi, 5 iunie 2014

Atunci cand o fiinta umana are deja in inima sa fie chiar si o mica scanteie din iubirea divina, ea se afla in acel moment in Imparatia Tatalui Ceresc, chiar si atunci cand nu este pe deplin constienta de aceasta. Iubirea divina ne face sa ne inaltam instantaneu in cel mai inalt dintre Cerurile lui Dumnezeu Tatal.

Sa reflectam asupra unui aspect: atunci cand ii inima unei fiinte umane exista o adevrata iubire, o iubire suficient de mare, acea fiinta umana este aproape incapabila sa raneasca o alta fiinta umana. Chiar si atunci cand o alta fiinta umana greseste, o fiinta umana care traieste o stare de iubire adevarata va reactiona plina de compasiune si va fi capabila sa ierte pe acea fiinta umana care greseste.

Deschide-ti de fiecare data inima si umple-o de o imenesa iubire. Procedand in felul acesta, poti sa fii sigur ca atunci tot binele din Macrocosmos, intreaga armonie, intreaga frumusete vor fi instantaneu atrase in universul tau launtric, caci iubirea este o imensa forta misterioasa care provine de la Dumnezeu Tatal. Atragand in inima ta o imensa iubire, vei avea totodata ce sa oferi celor din jurul tau. Atragand fara incetare in inima ta energia iubirii, ea va deveni astfel din ce in ce mai pura. Prin aceasta purificare a inimii pe care o face cu putinta iubirea, tu te inalti totodata catre Dumnezeu, caci numai o inima pura si curata poate pastra in ea nectarul fascinant al iubirii.

Iubirea pura si nesfarsita face sa se produca in mod gradat trezirea sufletului si totodata face sa apara o dumnezeiasca exaltare a acestuia (a sufletului).
Extazul uniunii dintre Shiva si Bhairavi Shakti face sa izvorasca nectraul divin sub forma unei constiinte dilatate in infinit, care atunci nu mai poate spune decat: "Eu sunt Constiinta, eu sunt Cel fara limite, eu sunt Divinul in totalitate."
Pentru tantric, constiinta este locasul de cult, constiinta este textul sacru, constiinta este calea, constiinta este altarul sacrificial, constiinta este focul, constiinta este locul uniunii rituale, constiinta este locul in care are loc intrarea in stare de samadhi (extaz divin), constiinta este trezirea sau iluminarea, constiinta este salasul zeilor, constiinta este timpul, constiinta este spatiul, constiinta este vasul sacru din care revarsa Divinul.