miercuri, 28 mai 2014




În viața noastră nu este loc pentru minciună. Crede asta și îndepărtează orice urmă de ea din sufletul tău. În viața noastră nu este loc pentru dezamăgiri și tristeți. Fă bine și ia măsuri, timpul nu stă pe loc. În viața noastră nu este loc pentru jumătăți de iubiri. Ia aminte și deschideți în întregime sufletul căutând adevărata dragoste. În viața noastră nu e loc pentru jumătăți de măsură. Fă totul de la început, dă tot ce ai mai bun și nu exista nici măcar o fărâmă de regret în sufletul tău. În viața noastră nu este loc pentru eșecuri. Așteaptă-te să greșești, însă nu uita să înveți din ele și să nu le repeți. În viața noastră nu e loc pentru neîncredere și teamă. Nu îți permite să simți decât curaj și îndrăzneală. În viața noastră nu e loc pentru ură. Amintește-ți că iubirea are puterea de a te salva din mijlocul tuturor dușmanilor. În viața noastră nu e loc și nici timp pentru iluzii. Nu îți mai trăi zilele ca și când de-abia le-ai duce. Nu mai șovăi când vrei să faci un anumit lucru. Nu mai da vina pe alții pentru neajunsurile tale. E tare greu, știu asta. E la fel pentru toți, chiar dacă circumstanțele sunt altele. Dar nu uita că în viața ta singurul pentru care există cu adevărat loc este Dumnezeu. Primește-l în viața ta, în inima ta și roagă-te să rămână permanent acolo.

Asculta linistea noptii ce cade ca o panza de matase peste intreaga suflare. Asculta adierea vantului ce canta ,cand strident cand infundat povestea noastra, a oamenilor. Asculta melodia inconfundabila a zorilor care-ti trezeste simturile si revitalizeaza gandurile lenese. Asculta respiratia persoanei iubite, ce inca mai doarme, ce inca mai viseaza si vegheaza-i surasul delicat. Asculta-ti inima cum bate, puternic, trepidant, rasunator, si asculta cum ii raspunde ecoul sufletului pereche. Asculta vorbele aproape soptite ale unei pereche de indragostiti ce traverseaza fugind strada, fara insa a se desparti. Asculta glasul dulce al unei mamici ce-si striga puiul, scapat din stransoarea-i blanda. Asculta incantarea micutului ce strapunge zambitor aerul, suprins fiind de sentimentul de pace si placere ce-i inunda sufletelul. Asculta natura. Asculta oamenii. Asculta-le povestile. Apoi asculta-ti sufletul. Fara graba. Fara indoieli. Fara temeri. Asculta doar. Si apoi, in momentele dificile, cand simti ca totul se prabuseste, ia-o de la capat. Asculta din nou. Elibereaza-ti mintea de stres, de griji, de ganduri ingrijoratoare. Asculta melodiile tuturor lucrurilor marunte care te fac fericit, care iti induc starea de liniste si armonie, care te fac sa dansezi, vibrezi si sa te simti iubit. Apoi , ridica-te și zboară.    
Amintiți-vă că sunteți minunați, speciali, unici în fiecare moment în care vă îndoiți de propria voastră valoare.
Amintiți-vă să vă iubiți și să vă respectați în fiecare clipă în care aveți impresia că nu sunteți ca restul lumii.
Amintiți-vă de momentele grele prin care ați reușit să treceți, amintiți-vă de toate acele clipe care v-au făcut să vă îndoiți de forța voastră interioară, de toate realizările care v-au transformat în persoana minunată care se privește cu teamă în oglindă.

Amintiți-vă de fiecare eșec care s-a transformat în câștig, de fiecare hop care s-a dovedit o încercare, de fiecare etapă care a stat la baza temeliei vieții.

Ceea ce se află în urma noastră şi ceea ce se află înainte nu înseamnă nimic în comparaţie cu ceea ce se află în noi.

Amintiți-vă că ușa către progresul personal se deschide numai dinăuntru și că voi sunteți cheia care se potrivește.

Amintiți-vă de toate lucrurile pozitive, de tot ce ați realizat cu sau fără ajutor, de tot ce ați reușit să creați, de familia voastră, de prietenii voștri, de căminul vostru.

Când ești la pământ și nu găsești motive pentru a te ridica amintește-ți toate cele scrise mai sus și nu uita că nu poţi schimba cărţile pe care ţi le-a împărţit viaţa, dar poţi hotărî cum vei juca cu ele.



http://anasstassya.wordpress.com


Timpul...
Doar el ofera mangaiere sufletelor ranite. Doar el sterge din inimi amintirea unor false iubiri, lasand sa infloreasca speranta dragostei adevarate.
Timpul este un aducator de pace si armonie. Culege ce ai semanat, iti inapoiaza tot ce ai daruit fara sa astepti nimic in schimb. 
Sufla racoritor peste ranile sangerande ale trecutului, si daruiste fericire celor ce stiu sa astepte, celor ce cred, celor care nu renunta niciodata.
Timpul, fredoneaza melodia vietii noastre aducandu-ne pe fiecare pe ringul vietii, asteptand sa ne potrivim odata cu el pasii. Asteapta , tacut si impaciutor ca sa ne dam seama de anumite lucruri, sa invatam anumite lectii, sa ne maturizam, sa privim cu alti ochi viitorul. Ne rasplateste cu dragoste si bunatate, cu zile fericite, cu oameni iubitori, cu momente frumoase.
Timpul. Magie. Un lucru atat de frumos dar atat de complicat. Un lucru atat de divers dar atat de valoros. Uneori il masuram doar in cuvinte, alteori doar in clipe si in imbratisari. Uneori, pare ca trece atat de incet incat iti da o stare de neliniste, alteori parca tocmai a zburat pe langa tine si nu a ramas decat o idee si un curent placut ce ti-a srabatut intreg corpul.
Nu am o definitie clara pentru timp. Si nici nu ii pot da o definitie corecta. Poate fiindca timpul este un buchet de definitii, o multime de ecuatii, o mare de necunoscute. Sau poate ca pentru fiecare , timpul are definitia lui proprie si personala. Nu stiu decat ca pentru mine, timpul este o mangaiere, uneori dulce, alteori amaruie, dar o mangaiere totusi. El stie a atinge suflete ranite, inimi frante, lacrimi desarte, cuvinte nespuse. El stie a le canta, a le dansa, a le da aripi.
Timpul le stinge pe toate ca mai apoi sa le aprinda intr-un foc de artificii superb. Si numai atunci cand vei simtii acel foc, acea lumina, acea scanteie in trupul si sufletul tau, atunci vei cunoaste adevarata lui magie. Atunci ii vei cunoaste povestea si iti vei da seama ca povestea lui este si povestea ta. Sunteti una si aceeasi poveste.


http://anasstassya.wordpress.com


Primeste fiecare zi care vine cu bratele deschise si cu sufletul impacat. Nu oricine are oportunitatea de a se mai bucura de inca o zi. 
Actioneaza, dupa cum iti dicteaza inima si numai atunci vei avea o minte relaxata. 
Debaraseaza-te de rutina , de comoditate, de tot ce te retine pe loc. 
Sterge tonurile de gri din viata ta si poarta cu indrazneala curcubeul sperantei, al iubirii, al prieteniei, al fericirii. Cauta sa observi in fiecare zi frumusetea, bunatatea, iubirea oamenilor de langa tine. 
Cauta sa fii tu insuti aducator de lumina, liniste, dragoste, si armonie in vietile celorlalti. Cauta sa fii tu insuti in fiecare clipa, in fiecare moment, fie el de tristete, sau bucurie. 
Exprima-ti intotdeauna in mod deschis si sincer sentimentele , starea sufleteasca, gandurile. Inconjoara-te de tot ceea ce iubesti, de tot ce te face fericit, de tot ce te multumeste. 
Rupe barierele trecutului si orice legatura cu persoane care nu mai fac parte din viata ta, din prezent. Aminteste-ti sa traiesti fiecare zi asa cum iti doresti ca sa nu ai regrete. 
Aminteste-ti ca esti puternica, frumoasa, inteligenta, unica. Nu uita niciodata ca nu esti singura si ca indiferent de problemele ivite ai alaturi suportul familiei, al prietenilor, al persoanei iubite. Alege sa nu te impiedici in propriile ezitari si sa continui sa mergi indiferent de lungimea si dificultatea drumului. 
Aminteste-ti ca ”maine” poate fi o noua sansa, o noua oportunitate, un nou inceput si nu e cazul sa te lasi prada disperarii. Impartaseste-ti dragostea cu toate persoanele importante din viata ta si ghideaza-te dupa motto-ul : ” Viata nu se masoara in numarul de respiratii ci in momentele in care ti s-a taiat respiratia !” Pentru o viata frumoasa, plina, fericita, avem nevoie de pozitivism, pace si zambetul pe buze. 
Trebuie sa ne aducem aminte intotdeauna ca singurul lucru ce-l putem controla este atitudinea noastra. 
Viata este frumoasa si merita traita!

http://anasstassya.wordpress.com