sâmbătă, 3 mai 2014

Ce avem de învăţat, deopotrivă în meditaţie şi în viaţă, este să nu ne ataşăm de experienţele bune şi să nu avem aversiune faţă de cele negative.


"Este mai bine să trăiești propriul destin imperfect decât să trăiești viața altcuiva imitată la perfecțiune". (Bhagavad Gita)
Mi alma anhela la atención y lleno de devoción genuino amor puro ..
 


Mai important decât atât e faptul că nu e nevoie să ieși din casă, nu e nevoie să cheltuiești nimic și nici să aștepți ca altcineva să te țină de mână. Busola interioară este cu tine oriunde ai merge și singura persoană de care ai nevoie ești tu.
În momentul în care te simți bine în pielea ta și ești tu cu adevărat, atunci te îndrepți către ceea ce te-ai născut să fii. Meriți să fii mai mult decât ai fost ieri. Poate „a fi tu este un clișeu”, dar ascultând ceea ce-ți spun alții ți se modifică percepția asupra a ceea ce crezi că ești și poți.

P.S. O serie de completări pentru a folosi acest material la capacitatea lui maximă: - ține minte că nu ești singura persoană din lume care trece prin așa ceva, indiferent ce obstacole sau dorințe ai; comunitatea Ieși din Ceață este aici pentru tine; - încetează să-ți mai faci griji inutile, nu există răspunsuri corecte sau greșite, ci doar răspunsuri pentru momentul de față; - ai răbdare cu tine; nu e nevoie să iei o decizie radicală în acest moment; sunt șanse mari să iei cele mai bune decizii când mintea ta este relaxată; - e posibil să simți nevoia să plângi uneori; nu e nimic în neregulă cu asta, dă-i voie părții umane din tine să iasă la suprafață; - nu uita, cele mai bune răspunsuri apar de acolo de unde te aștepți mai puțin; dă-ți voie să explorezi în continuare și să nu te blochezi în propriile preconcepții.
Despre barierele pe care ni le creăm singuri
l
 “Nu pot să vorbesc în public! Nu cred că mă voi descurca!
Nu pot să ies în faţă să-i arăt şefului că sunt cel mai competent în aria x. Ce-ar zice ceilalţi, dacă eu nu aş mai fi atât de modest?!
Nu pot să aspir la o bursă în străinătate, nu cred că voi face faţă.
După ce câţiva ani am făcut un job din îngrijirea copiilor, cine să mă mai angajeze pe mine?!
Aş vrea să-mi schimb job-ul, să fac o transformare importantă în viaţa mea profesională, însă nu cred că mă voi descurca în alt mediu, m-am obişnuit aici.
Sunt aşa de nefericit(ă) în căsnicia mea, încât nu mai întrezăresc nicio speranţă, dar cum să-mi mai refac viaţa la vârsta mea…?!
Sunt atât de ocupat cu serviciul încât pur şi simplu nu mai am timp de mine, de sănătatea şi pasiunile mele … dacă aş fi mai tânăr, aş avea curajul să îmi croiesc altfel viaţa.”
Sunt doar câteva din vorbele celor cu care fac coaching sau consultanţă de business şi sunt sigură că le-aţi auzit şi voi de la unele cunoştinţe, de la prieteni sau poate le rostiţi la rândul vostru. Vă spun şi vouă ceea ce le spun tuturor, cu sinceritate şi fără menajamente:
Dragilor, ceea ce aţi citit mai sus sunt LAMENTĂRI. Fac parte din arsenalul celor care nu vor să iasă din zona lor de confort, al celor care şi-ar dori schimbarea, dar să o facă alţii pentru ei, al celor care au tot cele necesare pentru a implementa acele schimbări de care au nevoie în cariera lor sau în viaţa lor personală, dar nu o fac pentru că bariera pe care singuri şi-au creat-o mental e atât de puternică încât nu mai văd Posibilul, potenţialul din ei înşişi!
Nu sunt perfectă şi – ca mulţi alţii – mi-am creat de-a lungul vieţii multe bariere … de protecţie. Dar am înţeles că numai conştientizându-le şi dărâmându-le sistematic îmi dau şansa de a fi fericită în viaţa personală sau de a face exact ceea ce îmi place în viaţa profesională.
Care ţi-e visul? La ce te gândeşti când vrei să te relaxezi sau te concentrezi pe ceva ce-ţi place? Despre ce vorbeşti cu pasiune atunci când cei din jur cu greu te pot combate sau cu greu îţi pot ţine piept? Care e acel gând ce nu-ţi dă pace, dar pe care nu ai curaj să-l rosteşti, să-l transformi în realitate? Ce te face să zâmbeşti şi ce-ţi bucură sufletul? Prietene, acolo e pasiunea ta! De ce o ignori? De ce mai aştepţi? De ce mâine şi nu acum?
Ai nevoie de suport? Ai nevoie de încurajări? Ai nevoie de cunoştinţe, ca să-ţi duci visul la îndeplinire? Se poate! Strânge în jurul tău armata ta de prieteni (neapărat optimişti), acei oameni ce îţi vor fi alături şi când eşti sus, dar şi când eşti jos! Adu-i cu tine în visul tău, cere-le suportul moral, pentru că dacă porneşti pe un nou drum, vor fi multe momentele presărate cu grijă, dificultate, stres, şi o vorbă bună de la cei în care ai încredere va conta. Caută-ţi călăuzitorii, acei oameni care îţi pot fi mentori sau antrenori pe noul tău drum, ce au experienţă şi te pot ghida. Caută-ţi “avocaţii” (nu cei de divorţ sau alte litigii, ci cei ce pot vorbi despre noile tale preocupări la modul pozitiv, cei ce pot vinde expertiza şi competenţele tale profesionale în mediile pe care doreşti să le accesezi)! Adună-ţi forţele! A-ţi urma pasiunea vine la pachet cu multă muncă, un efort extraordinar - Ai grijă să nu afectezi ceea ce funcţionează deja bine în viaţa ta!
Curând, experimentând situaţii noi, pe noul tău drum, vei căpăta încredere, vocea aceea din căpşorul tău, care îţi spunea vrute şi nevrute despre ceea ce poţi şi nu poţi să faci, o să devină mai blândă şi mai optimistă, iar succesul nu va fi decât o consecinţă a lucrului muncit şi bine făcut! Trebuie doar să-ţi dai această şansă! Îndrăzneşte!

 http://revistabulevard.ro/2014/04/despre-barierele-pe-care-ni-le-cream-singuri/



So pure and full of love actors Yoo Ji Tae (35) and Kim Hyo Jin (27)




Totul pare greu si imposibil cand te vezi/simti separata de Divinitate. Insa Dumnezeu este intotdeauna cu tine. El se afla in centrul inimii tale si iti ghideaza pasii in fiecare clipa. El iti sopteste chiar acum la ureche. Fa doar putina liniste si asculta. Si simte cu inima. Si primeste Gratia Sa asupra ta. Si bucura-te...pentru ca Existenta ta face parte din planul pe care Dzeu il creaza in fiecare clipa prin noi si pentru noi. De fiecare data cand ti-e teama, aminteste-ti sa te opresti pentru 2 secunde si sa auzi chemarea divina spre care te poarta neincetat Sufletul Tau!


In momentele in care realizezi ca mintea iti joaca feste, te poti opri chiar in acea clipa pentru a-ti da voie sa vezi ce simti cu adevarat despre urmatorul pas pe care urma sa il faci. De multe ori suntem atat de mult prinsi in capcana exteriorului si a dobandirii, incat nici nu realizam de ce facem ceea ce facem. Incetineste putin banda vietii tale, fii un pic mai prezent/a la tot ceea ce se petrece (atat in interiorul tau, cat si in exterior) si vezi daca intr-adevar lucrurile pe care le faci si alegerile pe care iei sunt in profunda rezonanta cu sufletul tau. 

Sa-l vedem pe celalalt ca Fiind Ceea Ce Este El cu Adevarat

Sa poti vedea tot ce e mai bun in celalalt, chiar in momentele in care acesta iti arata partile lui cele mai intunecate. Acest lucru inseamna sa Privesti cu Adevarat.
Nu este vorba despre a incerca sa-i schimbam pe ceilalti, ci poate mai mult, de constientizarea faptului ca orice gand indreptat catre ei, ii transforma deja. Si ca inclusiv privirea noastra proiectata inspre ei, ii transforma, chiar daca constientizam acest lucru sau nu.
Auzim tot timpul faptul ca nu-i putem schimba pe ceilalti si ca insasi incercarea de a o face este din start o premisa gresita. Este adevarat: Nu este vorba sa incercam sa ii schimbam pe ceilalti, ci sa ajungem in momentul in care sa avem ochii prin care sa ii putem vedea ca fiind Cine Sunt Ei cu Adevarat. Incercand sa ii schimbi, inseamna din start ca nu privesti de unde ai putea sa privesti. Inseamna ca privesti umanul din ei, in loc sa privesti divinul din ei. Si bineinteles, ca ceea ce privesti, ti se va reflecta in propria relatie cu acesta.
In momentul in care lasam la o parte comportamentele celuilalt si proiectiile noastra fata de acesta, coborand in inima si deschizand un lacasul sufletului, vom ajunge in momentul in care sa il privim pe celalalt prin inima. Sa il vedem ca fiind Minunea Care Este de Fapt. Sa vedem Esenta Pura a Ceea Ce Este El cu Adevarat, esenta care este aceeasi cu Ceea Ce Suntem Noi cu Adevarat. In acel moment, constientizam ca nu avem ce sa schimbam in celalalt, pentru ca vazandu-l ca Fiind Ceea Ce Este, vedem inocenta si puritatea lui. Ce sa schimbam la aceasta inocenta si puritate?
Stiu ca este dificil de acceptat faptul ca locul de unde privim ne arata exact locul de unde traim, si totodata, ne creaza realitatea impreuna cu obiectul privit. Asadar, nu este responsabilitatea celuilalt sa fie altfel decat este, ci este responsabilitatea noastra sa constientizam de unde privim, ca mai apoi sa ne deschidem sa privim Ceea Ce Este cu Adevarat, dincolo de ceea ce se vede.
Totodata, un simplu gand de-al nostru il transforma pe celalalt, pentru ca energia acestui gand va ramane in campul energetic al celuilalt. Totul este interconectat. Tot ceea ce gandim, facem sau spunem influenteaza intregul Univers intr-un fel sau altul.
Este mult mai simplu sa-l facem vinovat pe celalalt pentru un anumit comportament fata de noi, dar poate pentru prima oara ar fi indicat sa ne oprim si sa constientizam: Ce gandim tot timpul despre celalalt? Ce anume vedem in el? De unde anume il privim?
Raspunsurile sincere la aceste intrebari ne vor putea fi niste pioni minunati inspre constientizarea A Ceea Ce Suntem cu Adevarat si A Ceea Ce Este celalalt cu Adevarat.