joi, 20 februarie 2014

10 beneficii ale Iubirii Neconditionate. Cand iubesti neconditionat:

Intr-o lume atat de conditionata, a iubi neconditionat pare imposibil... Este insa atat de simplu si vine atat de natural cand iubesti cu adevarat... Joanne Cipressi, speaker motivational, ne arata de ce este benefica iubirea neconditionata si de ce ar trebui cu totii sa iubim astfel:

Joanne Cipressi este speaker motivational si are o experienta de peste 13 ani in coaching. Ca si coach, Joanne ajuta oamenii sa invinga depresiile, dependentele, efectele abuzurilor, problemele legate de stima de sine, de increderea in sine etc. Intr-un articol publicat pe site-ul sau joannecipressi.com, expertul in relatii ne impartaseste cele 10 beneficii ale iubirii neconditionate pe care ea le-a desoperit prin prisma propriei experiente, dar si prin observarea experientelor celorlalti:

10 beneficii ale Iubirii Neconditionate

CAND IUBESTI NECONDITIONAT...

1. Cand iubesti neconditionat, esti mai conectata la partenerul tau...

Cand iubesti neconditionat, te simti mai conectat la partenerul tau deoarece il vezi asa cum este. Esti mai curios sa explorezi cine este, ce iubeste, ce sentimente il incearca, care sunt gandurile sale fara sa il judeci. Cu cat iti accepti mai mult partenerul, cu atat mai mult acesta se va simti liber sa fie el insusi – asadar cu atat mai mult te poti conecta cu el. Aceasta conexiune duce la mai multa satisfactie care la randul sau sporeste activitatea celulelor albe conform doctorului Vermon Coleman. Activitatea celulelor albe din sange intareste sistemul imunitar, distrugand astfel celulele canceroase si imbunatatind starea generala de sanatate.

2. Cand iubesti neconditionat, comunici mai deschis...

Cand iubesti neconditionat, comunicarea va fi mai deschisa, mai onesta si mai binevoitoare. Comunicarea este una din partile vitale ale unei relatii. Va dura mult mai mult decat frumusetea, sex-appeal-ul si multe din calitatile de care va bucurati tu si partenerul tau. Comunicarea deschisa permite o conexiune mai adanca, mai intima ce dureaza mult.

3. Cand iubesti neconditionat, renunti la control...

Cand iubesti neconditionat, renunti la control. Cand iubesti folosindu-te de control, poti acumula tensiuni care iti zdruncina nervii. Aceste tensiuni pot fi resimtite de celulele tale si pot cauza boala daca le prelungesti. Adesea, controlul foloseste tactici care sunt nedrepte precum negocierile care sunt impotriva a ceea ce este partenerul tau. Aceste tactici cauzeaza tensiuni, resentimente si alte emotii si reactii care sunt nesanatoase pentru o relatie, dar fac rau si starii tale de sanatate.

4. Cand iubesti neconditionat, traiesti momentul prezent...

Cand iubesti neconditionat, te concentrezi asupra momentului prezent in loc sa te ingrijorezi in privinta viitorului tau. Acest lucru va va permite sa va bucurati unul de altul in fiecare zi, la un nivel mai profund.

5. Cand iubesti neconditionat, esti mai tolerant si nu te superi din cauza lucrurilor marunte..

Cand iubesti neconditionat, nu te enervezi repede si nici nu te superi din cauza nimicurilor pe care le face partenerul tau (ca ajunge uneori tarziu la cina, ca nu a lasat jos capacul la wc, ca a promis ca te suna si nu te-a sunat etc).

6. Cand iubesti neconditionat, te dezvolti frumos in interior...

Cand iubesti neconditionat, iti permiti mai mult sa te dezvolti in interior deoarece vrei sa devii un partener mai bun.

7. Cand iubesti neconditionat, in inima ta nu e loc de resentimente...

Cand iubesti neconditionat ai mai putine resentimente. A-i spune partenerului in mod frecvent ca nu face ceva atat pe bine pe cat ti-ar placea poate conduce la resentimente. Partenerul tau se poate schimba din cauza remarcelor tale staruitoare, dar ar putea sa acumuleze resentimente deoarece este posibil sa nu isi doreasca cu adevarat sa se schimbe. Totodata, s-ar putea sa aiba resentimente fata de tine deoarece nu l-ai acceptat asa cum este desi l-ai ales ca partener. Aceste resentimente pot conduce la aparitia tensiunilor in relatia ta.

8. Cand iubesti neconditionat, ai toata rabdarea din lume...

Cand iubesti neconditionat, ai mai multa rabdare cu partenerul tau. Cand esti nerabdator, iti doresti adesea un anumit rezultat si arati ca nu esti multumit de situatia actuala. Cand esti rabdator, esti linistit si ai pace interioara.

9. Cand iubesti neconditionat, iti lasi partenerul sa stie cat de mult conteaza pentru tine...

Cand iubesti neconditionat, iti lasi partenerul sa stie cat inseamna pentru tine. Cand partenerul tau simte ca persoana lui conteaza pentru tine, te va trata cu mai mult respect si loialitate, incercand sa imbunatateasca relatia si pe el in aceasta relatie. Oamenii chiar ‘infloresc’ cand simt ca conteaza.

10. Cand iubesti neconditionat, POTI sa inveti de la partenerul tau...

Cand iubesti neconditionat, poti sa inveti de la partenerul tau. Fiecare persoana pe care o intalnesti are multe sa te invete despre viata si despre tine insuti, in special partenerul tau. Partenerul tau este unic si a fost crescut diferit de tine asa ca are o perspectiva diferita asupra anumitor aspecte ale vietii, ale iubirii, ale relatiilor etc. Asa ca, in loc sa-ti judeci sau sa incerci sa-ti schimbi partenerul, accepta cine este. Partenerul tau te poate deschide unei intregi noi lumi intregi care iti poate deschide noi orizonturi.
joannecipressi.com

Energia din palme: Puterea vindecatoare nebanuita

 Mana, un puternic simbol al Puterii si Energiei

Vi s-a intamplat vreodata ca atunci cand erati mici si va simteati rau mama sa va atinga cu palmele capul ori sa va mangaie si sa va treaca?
Palmele emana energie chiar daca suntem sau nu constienti de acest fapt. Unii initiati stiu chiar sa foloseasca energia palmelor pentru a vindeca sau ameliora dureri printr-o simpla atingere.
Cea mai mare influenta energetica prin atingerea palmelor o au persoanele dragi in care avem incredere si la atingerea carora ne simtim in siguranta.
"De atatea ori... atunci cand ne simtim rau fizic sau psihic, avem nevoie de atingere. De o tinere de mana sau de o imbratisare care sa vina din partea unei persoane apropiate. " 
Faptul ca “atingerea alina” este demonstrat stiintific. Richard Davidson, neurolog la Universitatea din Wisconsin a condus un studiu fascinant care demonstreaza cum stransoarea palmelor poate sa reduca sentimentele de teama, de singuratate si chiar, durerea fizica.
Sa tii pe cineva apropiat de mana inseamna sa ii oferi afectiune, protectie si o senzatie de confort. In sens practic, sa tii de mana este acel mod eficient prin care reusesti sa ghidezi pe cineva intr-o multime, indepartand pericolul de a va rataci unul de celalalt, dar pe noi ne intereseaza acum tinerea de mana ca mod de a alina suferinta.

Atingerea palmelor intre persoane care se iubesc ajuta la imbunatatirea sanatatii si a starii generale de bine, mai mult decat atat, reprezinta un raspuns emotional la diversii factori de stres de care ne lovim in viata. Intr-un articol mai vechi, New York Times observa ca tinerea de mana este astazi un gest de-sexualizat de care ne putem bucura si care inseamna, pana la urma, CONEXIUNE. De obicei, legatura care se naste intre maini conota o legatura inofensiva si calda intre doi oameni aflati intr-o relatie. Astazi, acest gest a atras atentia multor cercetatori care studiaza efectele sale asupra trupului si asupra mintii.

Richard Davidson, neurolog la Universitatea din Wiscosin demonstreaza ca atingerea mainii poate reduce sentimentele de frica, singuratate si chiar durerea fizica experimentata de femei. Oamenii de stiinta au masurat nivelul de frica si durere atunci cand o femeie este tinuta de mana de o persoana apropiata, de un necunoscut sau cand este lasata complet singura. In cadrul acestui studiu, mai multe femei erau supuse unor socuri electrice. (Ce fel de femei s-ar putea lasa pe mana unor astfel de studii este insa alta poveste dupa cum observa si bloggerita Michelle Ebbin, cea care semnaleaza in mediul online aceasta cercetare totusi extrem de interesanta...)
In cadrul acestui studiu, cercetatorii au analizat nivelurile de frica si durere experimentate de femei atunci cand primeau socuri electrice blande. Au fost masurate imaginile magnetic rezonante ale activitatii creierului lor si rezultatele au fost cu adevarat remarcabile.

Atunci cand erau lasate complet singure, in timp ce primeau acele socuri electrice, femeile simteau frica si durere iar ariile creierului responsabile pentru emotii erau mult mai active. Daca un membru al laboratorului le tinea pe acestea de mana, fiind vorba despre o persoana pe care ele nu o mai vazusera pana atunci, femeile simteau mai putina teama chiar daca durerea fizica era prezenta.
Cel mai interesant este faptul ca in momentul cand partenerii acestora le tineau de mana, in timp ce ele primeau socurile electrice, activitatea creierului lor se calma incet, incet. Era ca si cand stransoarea palmei sotului ar fi avut puterea unui medicament, al unui sedativ care le reducea durerea fizica si frica psihica! Mai mult decat atat, efectul asupra creierului acestor femei era direct proportional cu dragostea pe care o simteau pentru partenerii lor, cu gradul de intelegere din casnicia lor. In momentul in care erau tinute de mana, schimbarile activitatii creierului, vizibile cu ajutorul imaginilor magnetic rezonante, se produceau in zona creierului denumita hipotalamus (responsabila in procesarea emotiilor). Hipotalamusul este acea zona a creierului ce controleaza secretiile hormonilor din corp, mai ales pe aceia ai stresului.

http://healthy.kudika.ro/articol/healthy~psihologie-psihiatrie/23042/energia-din-palme-puterea-vindecatoare-nebanuita/pagina-2.html
  
Mâinile tale


Mâinile tale trăiesc,
în fiecare mângâiere.
Se simte alinarea.
Se simte speranţa
se simte Sufletul.

...Mâinile tale
au lacrimi şi gânduri,
au zâmbet şi raze de soare.
Au dorul speranţei.

Mâinile tale poartă  visul.
Mâinile tale poartă  viitorul
fără  semne de întrebare.
Şi fără puncte de suspensie.


 
Fotografie: Un resentiment pe care îl porţi cuiva îţi închide uşa armoniei în propria ta viaţă. Fă pace cu oamenii din viaţa ta. Renunţă la orice urmă de judecată sau de resentiment pe care îl porţi împotriva lor şi deschide-ţi inima. Indiferent de experientele pe care le-aţi petrecut împreună, ei n-au făcut altceva decât să-ţi arate o parte a Sufletului Tău pe care altfel nu ai fi putut să o descoperi. Renunţă la duşmănie şi împacă-te cu toţi oamenii din viaţa ta. Mulţumeşte-le pentru toate cadourile spirituale pe care ţi le-au oferit. Eşti un om mult mai bogat după experienţa cu aceştia.

~ Tania Tiţa
Un resentiment pe care îl porţi cuiva îţi închide uşa armoniei în propria ta viaţă. Fă pace cu oamenii din viaţa ta. Renunţă la orice urmă de judecată sau de resentiment pe care îl porţi împotriva lor şi deschide-ţi inima. Indiferent de experientele pe care le-aţi petrecut împreună, ei n-au făcut altceva decât să-ţi arate o parte a Sufletului Tău pe care altfel nu ai fi putut să o descoperi. Renunţă la duşmănie şi împacă-te cu toţi oamenii din viaţa ta. Mulţumeşte-le pentru toate cadourile spirituale pe care ţi le-au oferit. Eşti un om mult mai bogat după experienţa cu aceştia. ~ Tania Tiţa
Fotografie: Viaţa este întotdeauna imprevizibilă. Până în momentul în care nu vom face pace cu necunoscutul, nu vom putea avea cu adevărat pace în inimile noastre. Fiind în pace cu tot ceea ce vine, primind cu seninătate tot ceea ce vine, ne va putea ajuta să păstrăm o pace autentică în interior, care nu va putea fi influenţată de circumstanţele exterioare. Aceea este adevărata pace. Când ea este neschimbată, indiferent de ceea ce se petrece în afară. 

~ Tania TiţaViaţa este întotdeauna imprevizibilă. Până în momentul în care nu vom face pace cu necunoscutul, nu vom putea avea cu adevărat pace în inimile noastre. Fiind în pace cu tot ceea ce vine, primind cu seninătate tot ceea ce vine, ne va putea ajuta să păstrăm o pace autentică în interior, care nu va putea fi influenţată de circumstanţele exterioare. Aceea este adevărata pace. Când ea este neschimbată, indiferent de ceea ce se petrece în afară. ~ Tania Tiţa
Sa poti vedea tot ce e mai bun in celalalt, chiar in momentele in care acesta iti arata partile lui cele mai intunecate. Acest lucru inseamna sa Privesti cu Adevarat. Tania Tita