vineri, 4 octombrie 2013



20 De Lucruri Pe Care Sa Le Faci Pentru Tine


De foarte multe ori uităm că noi suntem cea mai importantă persoană, că este viața noastră și că avem nevoie să ne comportăm mai frumos cu noi în primul rând. De multe ori trecem cu vederea aceste aspecte și ne tratăm într-un mod negativ și dăunător, apoi nu știm de ce avem problemele pe care le avem.
Așa că astăzi vreau să prezint 20 de lucruri pe care să le faci pentru tine, nu pentru alte persoane, plecând de la ideea: la tine când te mai gândești? Pentru tine când mai faci ceva frumos?


1. Tratează-te cu respect – Pentru ca restul persoanelor cu care interacționezi să te respecte trebuie să te respecți pe sine. Nu mai accepta injurii sau comentarii negative din partea ta. Nu te mai critica, nu te mai concentra pe lucrurile care-ți lipsesc și tratează-te așa cum ai vrea să fi tratat de alte persoane.

2. Ai grijă de corpul tău – Corpul tău este imaginea pe care o proiectezi în lume. Acum un an aveam 116 kilograme, acum am aproximativ 90 și mă simt mult mai bine, mai încrezător și percepția altor persoane despre mine s-a îmbunătăți considerabil. Corpul tău arată respectul tău față de sine. Dacă arăți bine exprimi faptul că ai respect de sine. Asta te face instant mult mai atrăgător.

3. Investești în cunoștințe - Investește mai mult în tine, în viitorul tău, în cunoștințele pe care le poți acumula acum și care te pot ajuta să ajungi unde ți-ai propus. Investiția în cunoștințe este cea mai rentabilă investiție din lume dacă aplici acele cunoștinte în viața ta. Cunoștințele rămân acolo, chiar și după ce ți-ai pierdut toată averea. Cunoștințele înseamnă putere. Fii deștept, fii puternic!

4. Ai grijă de imaginea ta – Imaginea ta este formată din corpul tău, nivelul tău de sănătate dar și de hainele pe care le porți. Citește bloguri de fashion, citește articole care-ți prezintă cum să te aranjezi, cum să te asortezi și cum să arăți mai bine. Cureaua neagră nu merge cu pantofii de culoare maro. Când ieși în lume trebuie să ai grijă de imaginea ta, de felul în care te prezinți. O imagine slabă, neglijentă și prost construită arată faptul că nu te respecți și că nu-ți pasă de tine, de felul în care arăți.

5. Mănâncă sănătos - Tot la capitolul respect de sine, imaginea și corpul tău, intră această acțiune care-ți oferă un corp sănătos și nu numai asta! Un corp sănătos înseamnă o minte sănătoasă care funcționează la adevărata capacitate. După o pizza sau un meniu big mag productivtatea și creativitatea ta o să fie la pământ, pentru că organismul tău o să fie ocupat cu digestie unor alimente pe rar, poate o dată la 5-6 luni, ar trebui să le consumi.

6. Selectează-ți atent prietenii – Încă te mai vezi cu prietenii din liceu sau generală și singurele discuții pe care le aveți sunt despre câte beri au băut ei la o petrecere sau cât de greu este să te angajezi? Mintea ta și comportamnetul tău este influențat de persoanele cu care ieși, de ideile pe care le auzi și de atitudinea asupra vieții pe care o au acele persoane. Dacă 8 prieteni îți spun că nu vei putea în viața ta să faci un milion de dolari, sincer să-ți spun, îți cam pierzi timpul cu ei.

7. Ieși la întâlniri cu oameni de calitate - acum câteva zile am ieșit la o întâlnire foarte interesantă, cu 5-6 oameni de super calitate. Oameni care fac lucruri pe cont propriu, care lucrează zi de zi la dezvoltarea lor și alături de care mă simt incredibil. Felul în care ei privesc viața, provocările și ideile pe care le aruncă în conversație sunt foarte tari. Prefer să ies la 2-3 întâlniri cu oameni de calitate, o dată la 1-2 săptămâni, în loc să ies la 10 întâlniri cu oameni care vorbesc despre lucruri banale.

8. Ai mai mult respect pentru timpul tău – Este timpul tău, al tău, nu al altor persoane. Cineva mi-a propus să lucrez la o revistă pe un subiect pe care pot să ofer multă valoare. Însă le-am explicat că nu lucrez pro bono din respect pentru timpul meu. Nu zic să nu ajuți, însă spun să refuzi lucrurile care îți consumă foarte mult timp dar nu-ți aduc un beneficiu clar. Deși îmi place să scriu, prefer să o fac aici, chiar dacă nu-mi aduce mari beneficii materiale este spațiul meu, un loc construit de mine, nu o revistă pe care să ajung să o construiesc dar fără să primesc nimic în schimb.

9. Du-te la workshop-uri – Mai tot timpul m-am ferit de workshop-uri, însă de ceva timp am văzut că persoanele de calitate cu care mă văd se tot duc pe la workshop-uri și lucrurile pe care le învață de acolo nu pot fi învățate din cărți. Un workshop este de fapt un cumul de informații, pe care speaker-ul le prezintă după ce le-a experimentat. Un workshop calitativ o să-ți ofere un plan clar de acțiune pentru a putea să-l aplici. Așa că găsește un domeniu care te pasionează, un domeniu pe care ai vrea să te dezvolți și caută un astfel de workshop, apoi inscrie-te. O să fie o investiție în tine, o investiție în cunoaștere.

10. Nu mai pierde timpul – Acum câteva luni am primit o propunere de colaborare. Persoana respectivă mi-a spus că vrea să ne vedem la o cafea și să discutăm. I-am răspuns că astfel de intâlniri pentru mine sunt pierdere de timp și prefer să-mi spună direct, prin email, ce vrea de la mine. Nu are sens pentru mine să pierd 4-5 ore din viața pentru a discuta o idee când aș putea să citesc un mail în 3 minute și să răspund în alte două. Așa am economisit 4 ore jumătate din viața mea. Persoana respectivă nu mi-a mai răspuns, probabil a crezut că acesta este un gest arogant. Îmi pare rău, eu nu așa fac afaceri, prin cafenele pierzând 4-5 ore pentru o discuție banală.

11. Bucură-te de lucrurile pe care le ai – Deși știu că îți dorești multe alte lucruri eu îți propun să te bucuri de lucrurile pe care le ai acum și să le folosești pentru a-ți aduce un beneficiu viitor. Kindle-ul acela pe care l-ai cumpărat acum ceva timp și pe care s-a pus praful, ce faci cu el? Vinde-l sau citește, ai două alegeri. Nu-l lasă într-un raft. Este o investiție până la urmă, nu o cheltuială.

12. Urmărește ROI-ul lucrurilor pe care le cumperi – ROI înseamnă return of investment, adică ce-ți iese ție dacă folosești lucrurile pe care le cumperi. Acel costum pe care ai dat 1200 lei, îți folosește la ceva? Sau pur și simplu te duci la petreceri cu el? Pantofii noi pe care i-ai cumpărat, care este ROI-ul lor? În cât timp se amortizează costurile? Gândește în termeni economici atunci când realizezi o cheltuială, pentru că altfel o să muncești toată viața ta pentru lucruri în schimb să faci lucrurile să muncească pentru tine.

13. Începe relații pentru motivele corecte – Atunci când relaționezi cu o persoană nu trebuie să fie doar o conexiune de tip fizic. Nu mai suntem prin liceu, suntem oameni mari acum. Atunci când îți construiești o relație cu cineva caută mai multe tipuri de conexiune, pe lângă cea fizică, cum ar fi cea emoțională, spirituală sau mentală. Înainte să pătrunzi într-o relație cu cineva, întreabă-te: oare persoana asta ce valoare aduce vieții mele? Ce pot învăța de la ea? Cum pot crește cu ajutorul ei? Și dacă poți să-ți oferi răspunsuri abia atunci decide să începi o relație. 

14. Începe să fii 100% responsabil pentru viața ta - După cum scriam aici, William James s-a decis să facă acest lucru și viața lui s-a schimbat într-o măsură de proporții uriașe! Viața ta se poate schimba într-o măsură foarte mare dacă crezi că ești 100% responsabil pentru viața ta, pentru locul în care te găsești acum și pentru locul în care vrei să ajungi în viiitor. Începe să crezi că tu ești singura persoana responsabilă pentru tot ceea ce ți se întâmplă și acționează ca atare!

15. Concentrează-te pe prezent – viitorul și așa vine prea repede și trecutul, a trecut, nu mai contează și nu-l mai poți schimba. Ceea ce faci acum are un impact major asupra lucrurilor pe care o să le primești în viitor. Tu faci ceea ce trebuie în fiecare zi? Sau îți pierzi timpul pe lucruri inutile?

16. Exagerează puțin lucrurile pe care vrei să le ai în viitor - În dimineața asta mă uitam pe o listă cu 50-60 de lucruri pe care le-am scris în urmă cu un an de zile și pe care urma să le fac în viitor. M-am uitat la lista respectivă și mi-a venit să râd, pentru că erau așa de banale încât le-am atins de mult timp. Am ajuns astfel la concluzia că barierele sunt doar în mintea mea. De acum înainte mi-am pus standarde și obiective mult mai înalte, poate chiar exagerate, însă sunt sigur că peste 2-3 ani o să le realizez și o să mi se pară banale. Mesajul este: crezi mai mult în lucrurile pe care le poți face!! Ai atât de multă putere, nici nu îți imaginezi!

17. Spune mai mult NU! Revenind la respectul pentru tine și timpul tău învață să spui NU. Spune nu relațiilor bazate pe dependeță, prietenilor care vor să vedeți dar cu care nu ai nimic în comun, persoanelor din viața ta care nu cred în tine și te trag în jos, tuturor celor care nu văd în tine ceva genial, ceea ce și tu sper că vezi! Renunță la toate persoanele și evenimentele care te trag în jos sau care nu te ridică. Învață să spui NU ori de câte ori simți că urmează să-ți pierzi timpul, pentru că de cele mai multe ori o să-l pierzi.

18. Încurajează la rândul tău alte persoane - Nu cred că ajungeam aici dacă nu aveam să fiu încurajat, de voi citiorii, de toți cei care m-au ajutat la început și de toată lumea. Fără încurajări o persoană nu știe că este capabilă să facă ceva. Așa că dacă vezi pe cineva și chiar crezi că are puterea să facă ceva măreț atunci încurajează-l și privește-l cum peste câțiva ani o să ajungă ceea ce nu credea vreodată. Puterea unei vorbe bune, unei încurajări este absolut fantastică.

19. Nu mai amâna  - Este ceva ce nu-ți place la tine? Nu o mai trece cu vedere și găsește-i imediat o rezvoltare! Începe acum! Nu mai lăsa pe mâine, pe un an sau pe niciodată, începe chiar acum să-ți rezolvi problemele.

20.  Începe să fii sincer cu tine – Sinceritate radicală îmi place să-i spun. Fii 100% sincer cu tine. Ai acționat cum trebuie? Nu. Atunci cum ai putea să acționezi pe viitor? Îți place situația în care ești acum? Nu. Atunci cum poți să faci să o depășești? Și așa mai departe. Fii 100% sincer cu tine, acest lucru arată un respect imens de sine.
Cam atât pentru moment, dacă vă place ceea ce am scris nu uitați să dați un like, share și pe viitor o să mai apară astfel de articole dacă voi decideți că vă sunt folositoare.

http://crististefan.com/20-de-lucruri-pe-care-sa-le-faci-pentru-tine/