marți, 23 aprilie 2013

1. Urmăreşte să descoperi steaua cea dumnezeiască, cea fără de moarte a Sinelui Suprem (ATMAN), ascunsă în fiecare fiinţă umană pe care o întâlneşti. Astfel vei cunoaşte şi-ţi vei revela mult mai curând bunătatea, bogăţia, frumuseţea, iubirea şi înţelepciunea veşnicei scântei divine (ATMAN) care există în propriul tău univers lăuntric.
2. Dacă aspirăm să iubim cu adevărat, intens şi profund, trebuie să învăţăm întâi să iertăm.
3. Iubirea nesfârşită, fără măsură ne ajută să facem aproape totul cu uşurinţă. Când iubirea noastră este gigantică, până şi acţiunile care ni se păreau imposibile nu ne mai par deloc dificile.
4. Dacă ne aflăm mai mereu într-o profundă stare de umilinţă, nici un rău nu ne mai poate atinge.
5. Toate cele bune şi divine pe care le dăruim celorlalţi, nouă înşine ni le oferim. Astfel binele şi iubirea pe care le dăruim de fiecare dată devin în simultaneitate binele şi iubirea noastră. Aceasta este o taină fundamentală pe care numai cei aleşi o descoperă şi o înţeleg.
6. Întotdeauna când cineva te jigneşte sau te răneşte sufleteşte, priveşte-l plin de transfigurare, consideră-l învăţătorul tainic şi binevoitor care-ţi arată prin lecţia potrivită calea eliberării spirituale şi consideră că merită tot respectul din partea ta.
7. Bărbatului sau femeii care ştie cu adevărat să intre în comuniune intensă şi profundă cu ea, natura i se dezvăluie ca un izvor gigantic, nesfârşit de inocenţă, mister şi emoţie binefăcătoare. Pentru cel capabil să intre în profundă şi benefică rezonanţă cu ea, natura este matricea cea tainică şi originară, oceanul cel inepuizabil, la care se poate întoarce mereu şi mereu, pentru a-şi regenera de fiecare dată şi pentru a-şi menţine forţele nealterate.
8. Trebuie să  urmărim cât mai des ca înainte de a acţiona să ne cercetăm cu multă atenţie şi profunzime fiecare gând, fiecare acţiune şi fiecare rostire, adăugând pentru fiecare în parte un “gram” de compasiune. Procedând astfel, rezultatele inefabile care vor apărea vor fi aproape întotdeauna fericite şi uimitoare.
9. Este foarte bine să fim  întotdeauna optimişti, să avem credinţă de nezdruncinat în Dumnezeu atât în faţa unui viitor care se anunţă plăcut, cât şi în faţa unui viitor care se anunţă neliniştitor. O credinţă puternică şi de nezdruncinat în Dumnezeu este elementul minune care poate să stabilizeze şi chiar să ne îndumnezeiască viitorul.
10. Un adevărat maestru spiritual este cel care prin puterea divină ce îi vine în valuri uriaşe de la Dumnezeu ne oferă un impuls, datorită propriului exemplu personal. Astfel ne deschide şi  ne ajută să facem împreună cu el primii paşi dincolo de poarta Paradisului:  inefabila poartă secretă a cunoaşterii spirituale. Fiecare autentică iniţiere pe care un ghid spiritual ne-o pune la dispoziţie ne oferă un început miraculos, care ne poate propulsa pe o nouă şi net superioară treaptă de evoluţie interioară, care este capabilă să ne transforme extraordinar de mult viziunea de ansamblu asupra realităţii. Depinde întotdeauna de aspirantul care tocmai a fost iniţiat dacă  va da dovadă de perseverenţă şi tenacitate pentru a rămâne pe nivelul  superior pe care a fost impulsionat să ascensioneze prin intermediul energiei subtile, benefice, colosale şi prin puterea tainică a exemplului pe care i l-a oferit cu ocazia iniţierii maestrul spiritual. Dacă aspirantul rămâne fără întrerupere pe noua treaptă pe care a fost propulsat, aceasta indică întotdeauna că iniţierea sa a fost încununată de succes.
Perseverenţa este capacitatea unei fiinţe umane de a rămâne fermă şi constantă într-o anumită acţiune. Victor Hugo spunea: „Oamenii dârzi sunt sublimi. Cine nu-i decât viteaz, n-are decât o singură pornire lăudabilă, cine nu-i decât îndrăzneţ, n-are decât o singură însuşire, cine nu-i decât curajos n-are decât o singură virtute, numai cel care stăruie pe drumul adevărului are măreţie. Aproape toată taina sufletelor mari stă în aceste cuvinte: SĂ PERSEVEREZI.”

Perseverenţa este o calitate în măsura în care acţiunile fiinţei umane sunt benefice, pozitiv orientate şi intenţiile care o animă sunt de asemenea, benefice. În popor se spune, cu înţelepciune: să greşeşti este omeneşte, să perseverezi în greşeală este diavoleşte. „Perseverenţa” în a repeta greşeli sau a face acţiuni rele, ca şi încăpăţânarea, nu au nicio valoare spirituală. Perseverenţa divin integrată implică deopotrivă acţiuni benefice, intenţii pozitive, precum şi integrarea acestora în mod armonios prin punerea noastră în deplin acord cu voinţa divină. Această integrare divină este dată de consacrarea cu anticipaţie către DUMNEZEU TATĂL a tuturor fructelor acţiunilor noastre şi de practicarea unor procedee iniţiatice speciale (de exemplu, tehnica „paratrăsnetului” care ne  pune în acord cu voinţa atotputernică, determinatoare a lui DUMNEZEU).

STAREA SUPERIOARĂ DE PERSEVERENŢĂ DIVIN INTEGRATĂ este unanim apreciată de marii înţelepţi şi marii yoghini ca fiind indispensabilă atingerii stării de îndumnezeire, indiferent pe ce cale spirituală ne-am afla. Sri Ramakrishna spunea: „Urmaţi-vă cu răbdare  şi perseverenţă practica spirituală, şi puteţi fi siguri că veţi obţine graţia divină, atunci când veţi fi pregătiţi să o primiţi.”

Pentru că întotdeauna calea propriei desăvârşiri este presărată de obstacole şi  de teste de natură spirituală, care au rolul de cristalizare şi punctare  a anumitor etape  esenţiale, perseverenţa divin integrată este esenţială pentru a atinge cu adevărat zorii iluminării spirituale. Vă oferim un sfat inspirator şi plin de înţelepciune: Ai reuşit, CONTINUĂ, nu ai reuşit, CONTINUĂ!

 J.F.Kennedy afirma că „dacă găseşti un drum fără obstacole, probabil că drumul acela nu duce nicăieri”, iar apropo de obstacole Roger Martin du Gard spunea: „Nu există obstacol care, oricât de puţină voinţă şi perseverenţă ai avea să nu se preschimbe într-o trambulină, într-un prilej de a te înălţa din nou.”

În încheiere, vă oferim câteva aforisme despre perseverenţă:
•    „Cât de uşor loveşti mereu un lucru / tot îl înfrângi şi-l birui pân-la urmă / nu vezi cum picătura cea de apă / căzând pe piatră găureşte piatra?” – Lucretius
•    „Trebuie să ştii să perseverezi pentru a ajunge la echilibru.” - Confucius
•    „Victoria aparţine celui ce perseverează.” – Napoleon Bonaparte
•    „Perseverenţa constă în a ne impune în mod voluntar în vederea acceptării de bunăvoie de către alte persoane a viziunii noastre.” – Mahatma Gandhi
•    „Cucereşte cel care rezistă mai mult.” – Persius
•    „Să nu descurajezi niciodată pe nimeni... care progresează continuu, indiferent cât de încet.” – Platon
•    „Efortul îşi arată roadele după ce o persoană refuză să se oprească.” – Napoleon Hill
•    „Prin perseverenţă melcul a ajuns pe arcă.” – Charles Haddon Spurgeon
•    „Orice obstacol are în el bucuria omului care-l va depăşi.” – Napoleon Bonaparte
•    „Perseverenţa este munca grea efectuată în continuarea muncii grele, care deja te-a obosit până la epuizare totală.” – Newton Leroy Gingrich
Credinţa totală, smerenia şi puritatea fac miracole 

Realizând o necesară sinteză referitoare la minunile dumnezeieşti, am putea spune că o minune dumnezeiască este:
1. Un semn misterios care vine de la Dumnezeu;
2. Ceva cu totul nemaipomenit care stârneşte uimirea tuturor oamenilor şi, tocmai de aceea, poate fi considerat un miracol;
3. O dovadă a Atotputerniciei dumnezeieşti, o acţiune sau un fenomen ce este plin de o mare putere divină.
Este esenţial să ne dăm seama că şi în epoca actuală este, fără îndoială, posibilă săvârşirea unor minuni dumnezeieşti. Mai ales celor care ajung să cunoască Adevărul Ultim Divin şi care acţionează la unison cu Voinţa lui Dumnezeu le este cu uşurinţă posibil să realizeze felurite minuni dumnezeieşti datorită ajutorului care le este oferit de Dumnezeu Tatăl. Condiţia esenţială pentru ca fiecare fiinţă umană ce ajunge să cunoască Adevărul Ultim Divin să poată săvârşi unele minuni dumnezeieşti cu ajutorul Tatălui Ceresc este ca ea „să aibă o credinţă fermă şi de nezdruncinat care trebuie să fie de mărimea unei seminţe de muştar“.
 
Această credinţă fermă şi de nezdruncinat în Dumnezeu despre care se spune, deloc întâmplător, că trebuie să fie de mărimea unei seminţe de muştar este întotdeauna o condiţie esenţială pentru fiinţa umană care aspiră să săvârşească minuni dumnezeieşti şi la aceasta se mai adaugă cunoaşterea Adevărului Ultim Divin, precum şi starea de puritate şi umilinţă. Tot ceea ce cere bun o astfel de fiinţă umană cu mare credinţă, puritate şi umilinţă, i se va dărui cu ajutorul lui Dumnezeu Tatăl. Prin urmare, mai ales prin astfel de oameni cu o credinţă de nezdruncinat în Dumnezeu, dublată de o mare puritate şi umilinţă, Dumnezeu Tatăl poate face o mulţime de minuni dumnezeieşti.
Why doesn't anyone give you  
more than 4 weeks holidays?
Because you won't come back. 
If you don't maintain your relationship  
with your identity for some time,
you also won't come back to it.
You will forget about it.
It takes effort to be the ego.
It requires no effort to be the Self.
Ego is high maintenance.
Your Self is natural and naturally happy,
whole and content.
Mooji