luni, 14 ianuarie 2013










Cum sa folosesti tot ce ai mai bun in tine ca sa-ti implinesti toate dorintele in 2013

Trec printr-un moment foarte neplacut. Nu ma bucur de nimic.Nu fac nimic. Mai mult ca niciodata, imi dau seama ca nu sunt buna de nimic. Simt ca nu voi reusi nimic si randurile pe care le scriu acum mi se par puerile, ridicole, ba chiar, si mai ales, absolut inutile. Cum s-o scot la capat?
Raman incuiata ore intregi si lumea isi inchipuie ca lucrez de zor. Unii ma compatimesc probabil, altii ma admira, iar eu ma simt inutila.
Nu-mi vine deloc sa ma bucur de ceea ce sunt si ceea ce am.
Mi-e teama de zilele care trec fara sa poarte amprenta mea.
Mi-e groaza ca intr-o zi ma voi trezi cu gandul ca “mai bine faceam altceva.”
 Nemultumirea de sine este o boala grea care nu se trateaza decat cu satisfactia.
Cum sa fii satisfacut de viata ta daca tu nu crezi in ceea ce esti si faci?
Cine ne-a bagat in cap ca ceillati valoreaza mai mult decat noi? Cine spune ce pot sau ce nu pot?
Vocea interioara ma face cu ou si cu otet? Vocile exterioare? Vocile din trecutul meu? Cine-i judecatorul meu?
Eu ma judec. Eu ma critic. Eu ma pedepsesc. Eu fac totul. Si-atunci cum sa actionez ca sa reusesc? E imposibil!
De ce suntem atat de nesatisfacuti de noi insine, de hainele ce le purtam, de prietenii nostri, de parintii ce ne-au crescut, de societatea in care traim?
Avem o multime de obiecte inutile care nu ne satisfac. Avem chiar si relatii care nu ne satisfac. Avem frigiderele pline, dulapurile pline, conturile pline si tot nesatisfacti suntem.
De ce continuam sa cumparam daca tot ceea ce am achizitionat nu ne-a satisfacut pana acum? De ce alergam dupa obiecte greu de achizitionat? Pentru ca am citit noi undeva ca oamenii fericiti imbraca haine scumpe si conduc masini luxoase? Cine este responsabil de faptul ca noi suntem nefericiti in propria piele?
Performanta. Abundenta. Aparenta. Cine sunt acesti trei COLOSI?
Flagerurile societatii noastre. Monstrii care ne mananca tineretea si sanatatea.
  •  Performanta. Esti o invingatoare in viata ta privata si profesionala?
  • Abundenta. Ai o casa, o masina, un dulap cu haine si mancare in frigider?
  • Aparenta. Esti o femeie care isi ingrijeste trupul si pune pret pe infatisare?
Excelent!!! E normal sa cauti succesul, sa ai un acoperis deasupra capului, sa te ingrijesti de aspectul tau exterior.
Dar e anormal sa ajungi o invingatoare bolnava fizic si psihic pentru ca nu faci altceva decat sa cauti provocari in viata ta.
E anormal sa alergi in fecare zi prin magazine sa cumperi  tot ce-ti pica in mana.
E anormal sa incepi sa tremuri in fata oglinzii cand un rid iti apare pe fata si sa te lasi taiata de mana unui pastician la primul semn de imbatranire.
Cat mai vrei sa fii jucaria unei societati capricioase?
Ti se intampla si tie sa-ti doresti cu disperare PERFORMANTA, ABUNDENTA, APARENTA?
Nu e vina ta, frumoasa mea. E vina societatii de consum care ne baga orice pe gat. Ajungi sa te simti prost daca n-ai un iubit, daca n-ai o casa a ta, o masina la varsta ta, un job care sa-ti permita iesiri la restaurnat si vacante la mare si la munte. Te simti ridicola in fata reclamelor din reviste. Te simti prost ca esti asa cum esti. Iti dai seama in ce lume nebuna traim?
Publicitatea te face sa te simti urata, proasta, grasa, demodata, ridicola.
Prietenele tale maritate se abtin si ele cu greu sa nu te eticheteze ca pe-o marfa expirata. Cum Dumnezeu sa te simti bine intr-o astfel de lume?
Solutia? Sa te izolezi in varf de munte ca sa meditezi la nemurirea sufletului?
Cum sa te simti bine cu tine insati cand tu nu esti un model de inspiratie pentru oamenii din jurul tau? Nu respecti nicio norma si nu te incadrezi in nicio categorie in trend?
Cum sa te iubesti cand nici macar cei apropiati nu te privesc cu ochi buni?
Daca te plangi de ceea ce simti spun ca esti o victima, daca refuzi sa ramai intr-o relatie pe motiv ca esti nefericita, spun ca esti figuranta si pretentioasa, daca iti cauti vocatia, spun ca esti o putoare si iti gasesti motive ca sa fii altfel decat restul lumii?!
Oameni buni, cum sa traim bine cu noi insine daca nimeni nu ne incurajeaza sa fim noi insine?
Societatea te ajuta sa te urasti, nu sa te iubesti. Nici familia nu reuseste sa-ti daruiasca un gest de iubire, atunci ce sa mai astepti de la niste straini…
Te uiti la tine si te critici, judeci, detesti si dispretuiesti. Crezi ca ai sanse de reusita ? Cum sa castigi la loterie cu-o astfel de imagine de sine?
Cum sa ai o relatie profunda si romantica cu-un barbat bine cand tu nu dai doi bani pe tine? Cum sa te bucuri de succes profesional cand tu nu crezi in tine?
Sa continui?  Tu singura iti faci viata imposibila. Te agresezi zilnic alimentand un dialog toxic, “nu sunt buna de nimic”, n-am incredere in mine”, “sunt o proasta”,“nu merit nimic bun”,  “niciun barbat nu ma doreste”, “nu merit iubire”, etc.
Daca tu te vezi ca un monstrulet lipsit de talente si calitati, cum crezi ca te vad cei din jurul tau? Ai ghicit! La fel! Proasta, grasa, urata si cum nu-ti doresti sa te vada.
Stii ce faci? Te temi de esec in loc sa cauti succesul. Te temi de respingere in loc sa cauti acceptarea.
Stiai ca imaginea ta de sine este responsabila de succesul sau esecul tau?
Imaginea de sine, mai exact, ceea ce crezi tu despre tine, este barometrul starii tale de bine, de satisfactie sau de nemultumire si dispretuire de sine.
Cum te simti cu tine? Cu ceea ce esti astazi?  Poti continua viata cu ceea ce gandesti despre tine sau simti ca esti in pericol de autodistrugere?
Crezi ca e momentul pentru o revigorare, reinventare?
Inventarea de sine este conceptul unui mare sociolog, Kaufman, pe care-l indragesc tare. El ne incurajeaza, intr-o lume nebuna, asa ca a noastra, sa ne construim pe noi dupa modelul nostru, nu dupa modelul parintilor care spuneau lucruri despre cine suntem “esti un copil modest, mediocru si e bine sa-ti vezi lungul nasului”, sau mai rau, dupa modelul judecatilor noastre despre lume” nu e nimic de asteptat de la viata, de la oameni, de la societate.”
Inventarea de sine este o actiune grandioasa care are rezultate grandioase si te invit sa iti rezervi timp de calitate pentru aceasta activitate.
Intr-o lume care te bombardeaza constant cu mesaje stridente, n-ai decat o sansa- sa te construiesti pe tine !
Asta daca vrei sa fii tu insati, nu cine crezi tu ca trebuie sa fii .
Crezi ca ceea ce porti astazi te defineste? Ceea ce mananci? Ceea ce incalti? Ceea ce lucrezi? Ceea ce gandesti? Ceea ce gandesti?
Iesi din inchisoare! Rupe lanturile! Spune STOP mesajelor toxice.
 Meriti mai mult de la viata! Meriti sa faci cunostinta cu tine!
Si aici merge de minune urmatorul aforism: “Orice varsta sau educatie ai avea si indiferent ce ai realizat pana acum, cea mai mare parte din potentialul tau este inca nefolosit.”
Cine esti si de ce te afli aici? Raspunde ACUM si AICI la intrebarea mea.
__________________________________________________________
Poti tu sa te folosesti de ceea ce este mai bun in tine?
Ai aflat ceva bun despre tine din intrebarea de mai sus?
Inseamna ca ai inceput reinventarea de sine. Scrie-ti povestea. La persoana a treia, “Andreea, ea” si incununata de succese, ca si cum ar fi povestita de cineva pe care-l admiri.
Scrie despre primele evenimente din viata ta pana in prezent. Cine te-a influentat, cine ti-a fost mentor, cine a fost martorul cresterii si devenirii tale. Scrie, povesteste cu ochii unui copil si adult fericit. :-)
_________________________________________________________________________________________________________
N-am rezolvat nimic daca-mi spui ca nu esti buna de nimic si ca esti lipsita de orice talent, asa cum am scriu eu la inceput de articol. :-)
Si-acum o sa-ti spun ca pasajul de mai sus nu-mi apartine. Ci este semnat de-un mare filozof, pe nume Jules Renard. :-)
Un mare talent, ca multi altii, care si-a irosit viata, pe motiv ca a investit toata cunoasterea in credintele sale limitative despre viata. El provenind dintr-un mediu nefericit, a gandit ca viata toata e la fel si nu s-a putut bucura nici de fiica sa si nici de sotia sa pe care o admira pentru puterea si bucuria cu care isi traia viata.
 Nimeni nu te poate salva daca tu decizi ca “VIATA NU-TI DA NICIO SATISFACTIE!”
Ce rost are aceasta viata daca traiesti fara sa-ti implinesti VISURILE?
N-ai nicio sansa sa te apropii de idealurile tale daca nu crezi in tine.
 Recunoastere sociala? Iubire romantica? Succes profesional?  Independenta financiara?
 Le poti avea. Pe toate. Eu am reusit. Si tu poti!
Esti pregatita sa te construiesti pe tine?  
Eu am urcat intr-un tren care are o singura destinatie, BUCURIA. Daca pe drum, simt ca ceea ce am ales, ceea ce fac, nu-mi ofera BUCURIE, am sa cobor la prima statie fara sa ma uit in urma. Atat de hotarata sunt sa ma BUCUR de VIATA MEA. 
 ”Merit sa fiu fericita! Merit sa fiu iubita! Merit sa am succes! Merit sa ma bucur de viata! “(repeta dupa mine pana-ti intra in cap).
Te iau de unde esti si te duc unde vrei sa ajungi. Esti pregatita sa te implinesti?
Se spune ca cei care se cunosc pe sine sunt intelepti. Ce zici? Indraznesti in 2013?
Am nevoie sa-mi spui ce te impiedica sa fii BUCUROASA intr-un mesaj la sfarsitul acestui articol sau pe mailul andreea.papp@gmail.com.
Vreau sa stii ca tacerea ta nu ma ajuta sa schimb lumea asta bolnava in care traim. Si mai vreau sa stii ca povestea ta poate salva viata unei femei.
Asta este misiunea mea in aceasta viata. Sa salvez vieti, fara sa lucrez pe-o salvare. Si contributia ta poate schimba lumea in care traim si in care se naste urmatoarea generatie.
Vreau sa devii mai responsabila si sa daruiesti mai mult in acest inceput de an.
Eu sunt pregatita sa lucrez asa cum n-am facut-o niciodata dar fara tine schimbarea nu se poate produce. De asta insist sa te implici pe STILUL TAU.
P.S.  Povestea ta salveaza viata unei femei(care se teme sa-si deschida inima).
Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi in lume. Impreuna putem ORICE.
Eu te astept sa schimbam lumea noastra interioara, si de ce nu, lumea in care traim…:-)
Te imbratisez cu toata iubirea mea, Andreea.

 http://www.stilultau.com
Cum sa transformi suferintele sufletesti intr-un program de dezvoltare personala

Cred ca suntem in mijlocul unei revolutii profunde. Vorbesc despre revolutia interioara care se da in sufletul fiecaruia dintre noi. Vad multi oameni. Vorbesc cu si mai multi prin prisma meseriei si-a binecuvantatului internet. Ascult povesti despre suflet, evolutie, extinderea constiintei, programarea subconstientului in aceasta criza globala(revolutie a constiintei) in care inotam cu totii.
Surpriza este ca nimeni nu se vaita ca n-are bani in buzunar, nimeni nu plange ca n-a mai mancat carne de-un an(pentru ca alegerea ii apartine), nimeni nu-si doreste vila cu doua etaje sau sufera ca n-are decapotabila. Insa toti, de la mic la mare, isi doresc sa creasca spiritual, vibrational. Astea chiar sunt VESTI BUNE! Eu sunt fericita sa traiesc intr-o asemenea lume.
Si totusi avem cateva suflete care nu se bucura de evolutie si nici de oportunitatile de crestere. Eu cu aceste femei lucrez si pe ele incerc sa le urc o treapta pe scara evolutiei.
Si-am aplicat un chestionar, la care am primit niste raspunsuri, pe care le-am interpretat si comparat cu un chestionar mai vechi cu 5 ani. Stii ce-am aflat?
 SUFERINTA te impiedica sa ACTIONEZI, sa te bucuri, sa crezi intr-un destin senin, implinit, sanatos, frumos.
Stii despre ce suferinta vorbesc? Despre suferinta ta veche, aceeasi de acum 5 ani.
Ce inseamna asta? Ca e greu sa te scapi de bastul care te trage in jos de atata amar de vreme, ca e si mai greu sa scapi de suferinte, ca evolutia spirituala se produce lent, lent.
 E nevoie de multa munca din partea ta ca sa ajungi sa intorci definitiv spatele suferintei.
Gandeste-te ca au trecut cinci ani de zile si tu te confrunti cu aceeasi suferinta.
Mesajul meu de astazi cauta sa te faca constienta ca EVOLUTIA e lenta si MUNCA e multa. Nu progresam atat de repede pe cat ne dorim si rezultatele apar dupa ce schimbam ceva la nivel profund in sufletul, mintea si constiinta noastra. 
De cand ne cunoastem, si au trecut 7 ani, ma lupt cu lenea ta, zona ta de confort, amanarea ta, lipsa de motivatie, lipsa unui partener, dorinta de independenta financiara, motive universale care te tin pe loc, pe tine si pe alte zeci de mii de femei cu care eu intru in contact in fiecare zi.
Ma straduiesc sa construiesc impreuna cu tine o strategie de dezvoltare personala pe care s-o urmezi cu pasiune si credinta, ca sa nu mai cazi in capcana amanarii celor mai importante aspecte din viata ta.
Sa vedem care-i cea mai mare frustrare a ta si cum putem s-o transformam intr-o resursa care-ti poate schimba viata.
 HARTA SUFERINTELOR
  •  Nu am incredere in mine.
  • Sunt singura
  • Sunt dependenta de familie/ Sunt dependenta de iubit
  • Nu-mi permit sa stau cu chirie/Nu am o casa a mea.
  • Sunt neimplinita/ N-am realizat nimic pana la 40 de ani.
  • N-am un job/Nu-mi gasesc de munca/N-am bani.
  • Nu-mi gasesc vocatia/N-am motivatie/N-am vointa.
  • Nu intreprind nimic/Nu sunt independenta financiar.
  • Am o relatie tensionata, toxica.
  • N-am planuri personale care sa ma entuziasmeze./N-am viziune asupra propriei vieti.
  • Sunt singura de prea mult timp/N-am niciun sprijin(familie, prieteni).
  • Infidelitatea sotului meu.
  • Frica de boala, de ziua de maine, frica de a pierde pe cei dragi.
  • Nu am incredere in barbati.
  • S-a incheiat relatia pe care mi-o doream.
  • Dependenta/neputinta financiara
  • Neputinta de a ma abtine de a manca dupa pofte (de a tine un regim alimentar corect si pana la capat)
  • Dependenta emotionala (nu ma pot desprinde dintr-o relatie neimplinita 
  • Nu am progresat deloc in domeniile care ma intereseaza.
  • Frica de esec/Nu reusesc sa fac nimic util in viata mea.
  • Nu am unde sa plec, nu am bani desi relatia nu mai merge.
  • Nu am job, nu am coltisorul meu, depinde de parinti si am o dependenta emotionala de iubitul meu.
  • Lipsa iubirii/ Frica de abandon.
  • Frica de-a lua decizii gresite /Frica de-a fi judecata.
  • Ma simt inferioara/ Nu fac nimic pentru mine
  • Teama de necunoscut.
  • Nu ma regasesc/Nu ma simt importanta.
  • Nu ma simt indeajuns de buna, draguta, atragatoare, interesanta.
  • Nu am avut niciodata o relatie serioasa.
  • Sentimentul de vinovatie/M-am despartit de omul pe care il iubeam foarte mult.
  • Nu stiu sa traiesc singura.
  • Mi-e rusine cu viata mea, cu mine/Mi-e rusine de pozitia mea sociala.
  • Nu sunt luata in serios/Nu sunt recunoscuta.
  • Sunt lipsita de forta/Nu pot evolua.(sunt furioasa.)
  • Lipsa unui partener de viata
  • Nu ma iubeste, doar ma foloseste.
  • Nu pot sa ma ridic de jos, de aici unde e frig, rece si trist.
  • Nu mi-am descoperit o cale a mea pe care sa pasesc bucuroasa.
  • Nu ma apreciez, nu ma pun in valoare, nu ma iubesc.
  • Sunt lenesa, sunt o putoare/Am o viata anosta.
  • Mi-e teama ca ma fac de ras.

Ieri n-am fost in stare de nimic. Am privit ore in sir aceasta lista. Am stat si m-am gandit cum sa te ajut sa ACTIONEZI altfel decat ai facut-o pana acum. Cum sa te inspir sa virezi la dreapta fara sa te mai uiti inapoi, cum sa te motivez sa arzi podurile in urma ta?!
Pentru ca stiu, din proprie experienta si din kilogramele de marturii ce le primesc de la femei, ca nimic bun nu va intra in viata ta daca continui sa traiesti asa cum ai facut-o pana acum. Vrei altceva de la viata? Vrei IUBIRE, BANI, FRUMUSETE, CALATORII, un CAMIN FERICIT?
Nimic nu conteaza in viata daca nu traiesti ceea ce iti doresti. 
 TU STII CE-TI DORESTI. Blestemul este ca tu nu te APUCI DE CEEA CE-TI DORESTI.
Cum vrei sa REUSESTI, sa IUBESTI, sa construiesti un CAMIN, sa nasti un COPIL, daca nu faci NIMIC pentru a-ti implini cele mai fierbinti dorinte ale tale?!
  •  “Stii, Andreea, parintii mei nu m-au ajutat sa cresc cu incredere in mine.
  • Mama m-a respins si nu i-a pasat decat de sticla ei de bautura.
  • La mine in casa au fost numai batai, tipete si scandal. De unde sa am eu incredere in fortele mele?
  • Mi-e rusine cu parintii mei si sunt furioasa pe ei ca nu m-au ajutat cand aveam nevoie!”
 STOP! 
 Femeie, cati ani ai implinit? Cati ani de SUFERINTA ai trait? Crede-ma ca nu mai multi decat anii ce i-ai pierdut asteptand ca cineva sa-ti ceara iertare, ca cineva sa te ceara de nevasta, ca cineva sa te salveze si sa te remarce pentru calitatile tale sufletesti extraordinare.
Nu faci ceea ce iti doresti sa faci.
De aici nefericirea ta. Indoiala si nesiguranta de sine. Durerile de cap. Lipsa stimei de sine. Frica si nesiguranta naste din faptul ca nu te pui in miscare pentru DORINTELE tale. Din faptul ca in fiecare noua zi ce ti-o da Dumnezeu faci exact ceea ce ai facut si ieri. Intelegi de ce esti NEFERICITA, NEIMPLINITA, SINGURA?
Asteptarea este starea oamenilor care pleaca la lupta fara arma in mana.
 Arma ta este CREDINTA. Tu renunti la CREDINTA cand spui ca “nu pot”, “nu stiu”, “nu merit”. Te inseli singura. Investesti energie in ESEC. Si consumi energie pentru PROIECTUL de SUPRAVIETUIRE in loc sa lupti pentru VISUL din COPILARIE.
 Daca ai face ceea ce-ti doresti sa faci ai obtine BUCURIE, SUCCES, IMPLINIRE.
Cumva ti-e frica de BINE? Ce ai pierde daca ai obtine tot ce-ai sperat vreodata?
Nu cumva ti-e frica ca obtinand tot ce vrei nu vei mai beneficia de intelegerea, sustinerea, umarul si compasiunea celor apropiati? Se poate ca frica de-a pierde ceea ce ai si primesti azi sa se evapore prin implinirea tuturor visurilor tale?
Ia gandeste-te si raspunde la urmatoarea intrebare: Ce pierzi daca obtii tot ce vrei?
___________________________________________________________________
Poate afli de ce nu misti un deget ca sa iesi din starea de mediocritate in care inoti de atata vreme. Poate ai o revelatie care te pune in sfarsit in miscare. Ce zici?
Eu sunt pregatita sa lupt alaturi de tine. Dar nu sa lupt pentru tine si tu sa astepti sa vina CINEVA sa te scoata din necazul si suferinta in care singura te complaci de 5, 7 ani.
Nu te-ai saturat sa traiesti doar ca sa platesti chitante si facturi, sa te aprovizionezi din supermarket, sa muncesti ca sa-ti umpli frigiderul de bautura si mancare, si sa-ti platesti ratele bancare? Nu te-ai saturat sa-ti consumi energia gandindu-te la SUPRAVIETUIRE?
Cate familii cunosti care au frigiderele burdusite, case de lux, trei masini la scara si posibilitatea de-a isi cumpara orice si acum traverseaza o mare criza existentiala?
Eu cunosc toate aceste familii si sunt sigura ca si tu ai avut placerea sa-i cunosti si sa afli ca filozofia de viata ce ne-a fost administrata se confrunta cu-o mare criza spirituala.
Nu ne mai ajunge sa avem de toate. Nu ne mai bucura sa avem de toate in casa. Nu ne mai incanta sa stim ca putem zbura oriunde, nu ne mai multumeste ce avem de toate.
Si tu, si acesti oameni realizeaza esecul filozofiei de viata ce au urmat-o pana-n panzele albe. Suntem in criza. Si mare e criza noastra interioara. Si daca nu te pui in miscare, vei sfarsi si tu pe insula disperarii asa cum o traim deja la nivel mondial.
Foamea spirituala bate foamea materiala
Nu banii ne salveaza, nu masina achiztionata, nu apartamentul cu doua camere, nu vacanta in Maldive, nu barbatul visurilor tale. NUMAI TU POTI FACE CEVA PENTRU TINE.
 Si numai prin TINE, prin VOCATIA, PASIUNEA, TALENTUL tau, poti ajunge la TINE. 
  •  Iti dai seama ca “scara pe care ai urcat-o nu era sprijinita pe zidul potrivit”?
  • Iti dai seama ca toti anii de munca si truda nu te ajuta sa fii fericita?
  • Iti dai seama ca ai alergat toata tineretea ta dupa fantomele fericirii?
Singuratatea te nefericeste? Tu singura te faci nefericita fiindca nu stii sa te bucuri de tine, fiindca iti irosesti in plangeri si vaicareli oportunitatea de-a face cunostinta cu tine si-a petrece timp de calitate in pasiunile si cercetarile tale interioare.
Cei care au parteneri nu stiu cum sa scape de ei ca sa se bucure de lumea lor interioara, de pasiunile si placerile sufletului, de-un moment de intimitate reala cu al lor sine special.
Si aceeasi recomandare o am pentru fiecare suferinta de mai sus. Lipeste-ti hatya suferintelor la indemana si lucreaza cu ea.
Suferinta se evapora cand te pui in miscare pentru ceea ce-ti doresti cu adevarat. Frica se evapora cand actionezi cu teama in san.
Intri automat intr-un PROGRAM DE DEZVOLTARE PERSONALA cand stai fata in fata cu SUFERINTA ta. Testeaza-te!
 Nu invatam niciodata din exemplele altora.
 Am ajuns sa cred ca tot ce-am asternut pe hartie nu ti-a folosit prea mult deoarece tu crezi ca tie nu ti se poate intampla sa te intalnesti cu barbatul ideal si sa nu fii fericita. Sa te intalnesti cu un salariu mare si sa nu te bucuri de vacante, sa te intalnesti cu succesul  si faima si totusi sa simti disperare. Tu esti SPECIALA. Nimic nu te poate atinge daca iti atingi VISURILE.
GRESESTI. Asculta-i cu adevarat pe cei care au trait luxul, succesul, casatoria, puterea.
Asculta-le inima. Si vei ajunge sa te bucuri de TINE, asa cum esti si cu ceea ce ai.
  •  Urmatesti ca drogata mirajul unui viitor favorabil, stralucit si poleit cu de toate.
  • Alergi ca nebuna in “cursa de soareci” fara sa simti PREZENTUL de sub picioare.
  • Te proiectezi intr-un viitor fabulos fara sa intelegi ca doar prezentul iti ofera sansa sa te bucuri cu adevarat de viata.
  • Intelegi ca autoproiectia este o strategie paguboasa?

  •  Cand voi avea destula incredere in mine imi voi schimba meseria care astazi ma chinuie.
  • Cand voi avea si eu un partener voi cunoaste cu implinirea si fericirea.
  • Cand voi avea destui bani ca sa ma mut in casa mea voi face cunostinta cu realizarea.
  • Cand imi voi descoperi vocatia ma voi scapa definitiv de depresie si lipsa de sens.
Si intre timp ce faci? ASTEPTI? Astepti sa vina CINEVA sa scoata din TINE cea mai buna varianta a ta? Sunt pregatita sa lupt alaturi de tine si sa te vad stralucind de fericire.
 Nimic in viata ta nu o sa se schimbe pana ce nu te schimbi pe tine!
Viata ta este foarte pretioasa si te rog din inima sa nu ti-o irosesti in AUTOPROIECTII. “Intr-o zi o sa fiu fericita, implinita, casatorita, realizata.”
Traieste-ti viata din plin! Astazi poti fi curajoasa, fericita, implinita prin ceea ce esti si faci.
Nu mai rata sansa de-a trai viata. Azi, maine nu stii niciodata daca va mai veni.
Nu mai alerga dupa himerele fericirii, imbratiseaza ce ai astazi, aici si acum.
 Ce ai, femeie binecuvantata cu doua maini si doua picioare?
Ai sanatate, ai toata viata in fata, ai o inima care bate, ai vedere, auz, ai competente cognitive, ai abilitati grozave, ai un talent ce asteapta sa-l scoti din tine.
Ai totul ca sa fii cea mai buna varianta a ta, astazi, nu maine, sau in 2013.
Acum e un nou incepu pentru tine, daca lasi sa moara, odata cu acest sfarsit de an, vaicareala, lenea, frica, lipsurile ce le intretii si hranesti in subconstientul tau.
 Esti pregatita sa arzi podurile in urma ta? Esti pregatita sa-ti traiesti VIATA?
Astept mesajul tau AICI SI ACUM, care vreau sa contina ANGAJAMENTUL tau PUBLIC a ceea ce TE APUCI SA FACI chiar de ASTAZI si eu sunt la dispozitia ta ca sa sprijin scara de peretele potrivit. Tot ce-mi doresc este ca TU SA-TI IMPLINESTI DORINTELE, sa DEVII O FEMEIE IMPLINITA cu CEEA CE ESTI si CEEA CE AI.
P.S Nu uita, calatoria incepe cu TINE(practica), nu cu ceilalti(teoria).
Stii de unde stiu asta? Am invatat-o pe propria piele si am notat experienta vietii  cu lacrimi in prima carte pe care am scris-o acum 5 ani. SUFERINTELE mi-au oferit sansa sa ma dezvolt ca personalitate, suflet si constiinta. Astazi, am ajuns la maturitatea in care MULTUMESC trecutului meu pentru SANSA oferita. 
Fiecare suferinta mi-a declansat un program de dezvoltare personala.
Daca vrei sa-ti VINDECI TRECUTUL ca sa traiesti PREZENTUL, eu iti stau la dispozitie. Dar nu inainte de-a auzi ANGAJAMENTUL tau PUBLIC. 

 http://www.stilultau.com
Calatorie la capatul puterii - Cum sa trezesti femeia din tine?
Am fost eu doar un instrument al sortii?
Asta se intreaba fiecare calator prin viata. Doar atat am fost? Si tu ai fost invinsa de soarta? De cate ori? Cate usi gresite ai deschis pana acum? Prea multe? Prea putine?
Timpul trece si e periculos sa intarzii savarsirea ta. Coboara in adancimile fiintei tale si intreaba-te daca esti la bratul vocatiei si la carma vietii tale.
Esti unde trebuie sau unde vrei?
Daca nu esti unde vrei, te invit sa te ridici, daca nu mai ai nimic de impartit, te ridici de la masa, iti iei visurile la pachet si-ti iei ramas bun pana la urmatoarea statie. Statia terminus se apropie..cobori aici, mai ramai?
De cateva zile port conversatii intime cu mine. Realizez c-am dormit cam mult si nu te-am lasat nici pe tine sa traiesti, poate chiar te-am impiedicat sa te odihnesti, vorbindu-ti mereu despre neajunsurile de a fi femeie. Ce-a fost in mine?
Sa stii ca-mi pare rau si te rog sa ma ierti c-am zacut atat in necredinta si-n suferinta.
Viata unei femei e frumoasa. Cum de nu ti-am zis asta pana acum? Cum de n-am vazut mai mult in tine? De ce te-am torturat cu lipsurile si tristetile mele interioare?
Cred ca stii prea bine, prietena mea c-am proiectat pe tine frustrarea si nefericirea mea. Dar acum s-a terminat. M-am urcat in tren si te iau cu mine. Te invit sa lasi pe peron toate temerile si neajunsurile tale, lasa-le in urma pentru totdeauna. Coboram peste cateva ceasuri, si la destinatie, cand pui piciorul pe pamant nou, vreau sa trezesti toate ambitiile in tine.
Care-s obiectivele si visurile tale?
Insira-le aici…toate, fara sa-ti scape vreunul, fii exacta si hotarata sa traiesti cum visezi.
Am ajuns sa ma tem si de somn, de tot ce ma tine in acelasi loc si-n acelasi fel. De cate ori mi-am zis ca o sa ma misc in fiecare zi altfel? De cate ori am amanat schimbarea? De cine m-am lasat influentata? De ce am uitat de mine?
Mesajele tale m-au trezit. Mi-am dat seama de paguba ce ti-am adus-o si ma grabesc sa recuperez timpul irosit, sper ca o sa ma insotesti in aceasta calatorie. Tare m-as bucura sa mai crezi o data in mine, asa cum ai facut-o acum multi ani. Iti promit ca o sa recuperam speranta, credinta, increderea, motivatia, determinarea si succesul in toate fatetele vietii.
Cand n-ai credinta, n-ai nici revelatie.
Ce cantitate de speranta ai de dimineata? Dar la sfarsitul zilei?
Care-i ora potrivita ca s-o iei de la capat? E ora urmatoare. Mi-a zis o cititoare ca e gresit sa te invit la lupta, ca asta frustreaza daca nu-ti atingi obiectivele. Eu am rugat-o sa-mi ierte imprudenta si graba de realizare, dar nu cunosc alta strategie.
Ca sa ma apropii de portul destinatiei mele eu stiu ca am de luptat cu gandurile mele de ieri, cu ranile din copilarie, cu frustrarile de azi, cu tot ceea ce m-ar putea indeparta de tarmul sperantei. De asta ma repet in fiecare zi, prin ceea ce fac compulsiv. E nevoie sa fii fanatic daca vrei sa realizezi ceva maret. Altfel nu te poti numara printre cei care lasa ceva in urma. Dar asta nu inseamna ca ceilalti gresesc, traind pentru un camin, servind un barbat, iubind stabilitatea si normalitatea.
Te-am fortat sa vezi lume prin ochii mei. Cata naivitate. Ba mai mult, cum tu nu vedeai, ti-am pus lentile de contact si tu ai acceptat din solidaritate. Esti o faptura minunata!
E dureros sa constati ca-i gresit, ca-i ramas atasat de povestea ta atata amar de vreme.
Credeam ca stiu de ce are nevoie o femeie ca sa reuseasca in viata, dar m-am inselat.

Fiecare femeie are nevoie de altceva ca sa reuseasca, chiar daca visurile noastre seamana intre ele. Eu te-am imbracat in hainele mele si tu te-ai fortat sa te simti bine in ele, chiar daca te strangeau, cand tu aveai nevoie de altceva si eu ti-am dat ce-mi doream.
Cautam in ceilalti ceea ce vrem sa gasim in noi. Si ii mai si certam cand nu procedeaza ca noi, “inteleptii.” Ne iubim prea mult orgoliul. Asta-i marele nostru pacat. Dar nimic nu e pierdut, daca ne recuperam constienta de sine si raspundem in fata noastra ca-n fata parintilor, a profesorilor si-a agentilor sociali.
Stim sa raspundem pe tonuri joase si blande in fata altora, dar nu stim sa ne vorbim la fel si noua. Stim sa ne sacrificam, sa ne pedepsim constant pentru greselile savarsite, stim sa ramanem inchisi in inchisori, stim sa-i admiram si aplaudam pe altii, dar nu pe noi..
Ei bine, de azi inainte eu sunt aici ca sa te servesc pe tine asa cum ai tu nevoie. Si pentru asta am nevoie sa-mi comunici care-ti sunt nevoile, visurile, marile sperante.
Cine esti si ce cauti sa traiesti in acesta viata?
Iti este de ajuns sa stii ca esti “fiica lui…” sau vrei sa afli mai multe despre cine esti?
Te invit in orele ce urmeaza sa-ti iei liber, sa te indrepti spre un loc care-ti face tie bine si sa cauti sa-ti raspunzi la toate intrebarile ce tin de tine si viata ta. Un prieten drag mi-a zis ca se asaza in oglinda si-si cerceteaza interiorul ca sa se apropie mai mult de cine este, nu de ce au facut altii din el.
Daca tu nu ceri ce ai nevoie pentru mintea si sufletul tau, ce crezi ca-ti va rezerva viitorul?
Bunicul meu, in varsta de 80 de ani, cu care n-am avut nicio tentativa de apropiere a a orbit de curand si-a fost parasit si de sotie. Daca credeai ca tu n-ai inteligenta de toate felurile, uite ca ai de toate..el s-a trezit singur, asa cum si-a facut fiicele sa se simta de-a lungul vietii, respectiv pe mama si matusa mea. Fetele astea doua si-au pierdut mama la 11 ani si-au ramas singure pe lume, doarece tatal si-a indreptat privirea si iubirea spre alte femei, care au ajuns sa tina locul singurei fiinte care le-a tratat cu respect, atentie si iubire.
Ajung 11 ani de afectiune, atingeri si dragoste sa te dezvolti sanatos? Sa inveti sa te relationezi cu tine si lumea, sa te iubesti si sa iubesti oamenii, natura, lumea? Sa intelegi ca viata e mai mult decat suferinta? Sa-ti educi copilul cu iubire? Sa alegi bine? Cine sa-ti mai predea lectia iubirii si-a vietii? De aici am inteles si eu ca suferinta e ceva, e chiar cineva, fiindca de atatea generatii ea a predat la mine in familie. De unde sa stiu eu altceva? Mama mea? Matusa mea? Vecina mea? Si toti ce-am patimit prea devreme si prea mult. Noi astia, incercati, invatam devreme ce importanti suntem pentru noi si nu alergam sa ne agatam de gatul vreunui barbat, fiindca ne simtim bine cu gandurile, ideile si independenta noastra. De ce-am avea nevoie de el sau altcineva in viata noastra?
L-am urat pe acest barbat mult timp, la fel ca pe cel care a purtat numele de tata si pe cei care au urmat…am urat barbatul prea mult timp si asta mi-a supt tot sangele. Acum el, bunicul, a ramas cumva in grija mea, fetele lui fiind departe de casa.
Asta m-a pus in situatia sa stau fata in fata cu mine si cu ceea ce am ascuns in adancul fiintei mele, asta m-a fortat sa pun mana pe ce-am urat atatia ani, sa-i asez o farfurie de mancare calda in fata, sa-l incalt, sa-l imbrac, sa-l ascult, sa-l incurajez si chiar sa-l ating si sarut pe obraz.
Asa am ajuns sa inteleg ce-am facut din mine…cat de mult m-am indepartat de mine, imbracand o masca de fier. Eu am ascuns sub aceasta masca toate calitatile unei femei, eu nu mi-am mai permis de atunci, de cand am inteles c-am fost parasita si ranita sa fiu eu, vulnerabila, slaba, inspaimantata, blanda, calda, feminina, iubitoare, toleranta, dragastoasa, deschisa, transparenta, eu nu mi-am mai manifestat firea natural de atunci. Asa am invatat sa iubesc primul barbat din viata mea.
“Moartea nu asteapta si nici vietii n-ar fi cazul sa-i fie pusa rabdarea la incercare.”
Poate sunt atinsa de evenimentele din viata mea, poate am invatat sa vorbesc, poate am gasit altceva in mine, poate m-am purificat in flacarile suferintelor, poate am dat de fund, poate am ajuns la mine, cea adevarata.
Asta te invit sa faci si tu. Nu este un exercitiu usor.
Este un exercitiu complex care va da la o parte tot ceea ce credeai cu adevarat important, cum ar fi identitatea, statutul social, incasarile anuale, titlurile de proprietate si asa mai departe. Indreapta-ti pasii spre tine. Tu esti inceputul si sfarsitul vietii. Si pe toti ne paste aceeasi soarta. Viata te asteapta..
Eu te astept sa ne imbarcam intr-o noua calatorie.
Te iubesc!


 http://www.stilultau.com

Tu nu esti mama ta, nu esti tatal tau, tu esti cine esti si datoria ta este s-o dovedesti

Cred ca ai obosit. Si eu am obosit facand  planuri pentru o viata mai buna. Societatea asta desteapta ne convinge ca nu suntem destul de buni, destul de grozavi, destul de destepti, destul de bogati si asa mai departe.
Cateodata simt ca viata mea de astazi n-are nicio valoare deoarece este o viata normala. Mai ales cand privesc pe geama afara.. :-) Ti se intampla si tie sa nu te simti destul de buna pe motiv ca altii sunt mai buni decat tine in ceea ce fac?
Cred ca toti ne dorim mai multa bucurie in viata, mai multe vacante, mai multa sanatate, daca ne lipseste, mai multa prosperitate ca sa ne permitem o viata mai buna.
Te-ai intrebat vreodata:
  • De ce unii oameni se schimba definitiv si altii doar temporar?
  • De ce unii obtin tot ce-si doresc si altii de abia supravietuiesc?
  • De ce unii merg pana la capat si altii se opresc la jumatatea drumului?
Zig Ziglar spune cam asa, caracterul spune asa, “caracterul te ajuta sa te dai jos din pat, implicarea te determina sa treci la fapte. Credinta, speranta si disciplina te ajuta sa mergi pana la capat.”
Succesul nu se produce peste noapte. Cel putin, eu n-am trait asa ceva si nici n-am auzit povesti care sa confirme ca norocul te face CINEVA. Doar caracterul, atitudinea si speranta te ajuta sa te tii de provocarea ta. Speranta ca si tu poti reusi asa cum cei pe care ii admiri au reusit. Nu-i deloc greu sa incepi, greu este sa ramai pe pozitii in fiecare zi.
“N-ai nevoie sa fii mare ca sa incepi, dar ai nevoie sa incepi ca sa fii mare.”
Stim cu totii cat de greu este sa incheiem anul cu entuziasmul cu care l-am inceput.
Daca privesti acum pe blogurile si statusurile oamenilor pe care ii urmaresti, ai sa gasesti  doar pasiune si entuziasm exprimat in cele mai indraznete obiective si visuri stabilite pe 2013.
Nu ti se pare ciudat ca doar 2%-5% dintre acestia vor sfarsi anul intr-un mare STIL, asa cum si-au propus?
Care-i strategia ta sa nu te dai inapoi niciodata de la ceea ce ti-ai propus sa realizezi?
  • Teama ca nu vei reusi(teama de esec) te impiedica sa te tii de planul ce ti l-ai facut pe 2013.
  • Teama ca nu esti destul de bun ca sa-ti indeplinesti visele te impiedica sa reusesti in 2013.
  • Teama ca nu meriti succesul pe care l-ai dobandi in clipa in care ti-ai indeplini obiectivele, te opreste sa devii omul care ti-ai propus sa devii.
Stiu. E dureros. E cumplit. E ca un blestem. Dar e legat de faptul ca ai crescut in conditii sarace, tacute, fara incredere si prea multa speranta in tine si-n viata. Astea sunt datele cu care ai venit pe lume. Dar nu sunt astea datele cu care trebuie sa pleci din lume.
Ma intelegi ca DATORIA TA este sa schimbi URGENT datele cu care ai venit pe lume?
Societatea in care traim n-o sa faca asta pentru tine, ea baga doar spaima in tine la fiecare pas pe care-l faci cu indrazneala si avant. Au un tupeu maxim sa bage frica in populatie cand toata societatea noastra este bazata pe SPERANTA.
Industrii intregi si-au bazat filozofia pe speranta, incepand cu industria farmaceutica. Au mizat si traiesc in continuare pe speranta oamenilor ca se vor insanatosi si vor trai.
Industria cosmetica si-a cladit sutele de miliardele pe speranta femeilor ca vor inghiti pastilele tineretii si ale frumusetii.
La fel,  programele de slabit si sport. Pe carca cui fac bani? A SPERANTEI oamenilor.
Si tu? Faci pe tine ca n-o sa-ti atingi un banal de VIS? Te consideri jumatate de OM?
STOP! E timpul tau! Tu nu esti mama ta. Tu nu esti tatal tau. Tu esti cine esti si ceea ce faci.
Toti ne pierdem. Toti ne tememem. 80% din populatie actioneaza din teama de-a nu pierde ceea ce au. Doar 20% actioneaza ca sa obtina ceea ce le lipseste. 
Brene Brown, cercetator in vulnerabilitate spune ca, vulnerabilitatea se afla in sufletul fricii, al rusinii, al anxietatatii si-al emotiilor negative ce le experimentam cu totii.
Dar asta nu ne reduce pe toti la statutul de fricosi, tematori si anxiosi care ne tratam o viata de aceste simptome care ne distrug planurile si visurile.
Si aici am o alta dovada stiintifica care te va linisti in legatura cu temerile tale induse de familie si societate.
Un studiu care cuprinde 300 de lideri internationali, inclusiv Franklin Roosvelt, Winston Churchill, Helen Keller, Mahatma Ghandi, Maica tereza, Martin Luther King Jr., a aratat ca 25% dintre ei au avut probleme fizice grave si alti 50% au fost maltratati in copilarie sau au crescut in mare saracie.
Marii lideri ai lumii au ales sa-si transforme drama intr-o poveste de succes personal si sa inspire lumea sa le paseasca pe urme. Tu de ce-ti plangi inca de mila?
Intelegi ca acesti mari lideri inainte de-a cuceri lumea au fost niste oameni VULNERABILI? Si ca vulnerabilitatea le-a oferit sansa sa-si construiasca un destin? De ce?
Pentru ca VULNERABILITATEA este si locul de nastere al bucuriei, al curajului, al credintei, al sperantei, al apartenentei, al creativitatii si al iubirii.
Vulnerabilitatea nu inseamna slabiciune. Inseamna curajul de-a trai IMPERFECT.
De-a pasi in viata asa cum esti ACUM. Fara sa astepti sa “DEVII CINEVA.” E o prostie sa inveti 10 ani ca mai apoi sa faci si tu doi pasi timizi spre vocatia  si cariera ta.
INDRAZNESTE SA FII CINE ESTI! Si cu cine esti construieste-ti o viata frumoasa!
Daca eu asteptam sa primesc specializarea de terapeut, pe care, am obtinut-o de abia anul trecut la sfarsit( noiembrie 2012), noi doua nu ne-am fi cunoscut. Intelegi ce iti daruieste sistemul? FRICA pe paine, pe chips-uri, pe sucuri, pe ce au ei de vanzare la oferta.
Cat mai ai de gand sa tolerezi TUPEUL acestei societati INFECTE? Eu m-am saturat sa astept zile mai bune, oameni potrivi, ajutor specializat, eu fac ceea ce stiu cu ceea ce sunt.
Si cred ca am facut bine pana astazi. In 7 ani mi-am construit o afacere de succes, am scris doua carti si sunt aproape de-a o lansa pe-a treia. Tin ateliere in toata tara si asta fara sprijinul mamei, al tatalui, al iubitului sau al societatii. Eu cu mine am reusit! Tu ce astepti?
Cand o sa crezi mai mult in tine decat in ajutorul pe care-l poti primi de la familie si sistem atunci viata ta se va schimba definitiv. Insa pana atunci te vei lupta permanent cu vocile interioare care baga spaima in tine iar viata ta se va schimbadoar temporar si vei face parte din categoria 80% care actioneaza din teama de-a nu pierde ceea ce au. 
Din cate stiu eu, tu esti omul care vrea sa traiasca bucuria, increderea, iubirea, viata.
Deoarece vreau sa ma asigur ca vei arde panoul visurilor si vei munci in fiecare zi ca si cum ar fi ultima zi din viata ta, te mai torturez putin cu lipsa increderii in tine si-n obiectivele stabilite pe 2013.
Ma intreb daca stii ce inseamna PASIUNE? Dar ENTUZIASM?
Reteta fericirii si-a succesului tau personal si profesional. Cine crezi ca vrea sa se trezeasca fara entuziasm? Nimeni. Si cum se face ca peste o luna, doua, trei ne trezim demotivati sa continuam calatoria ce-am inceput-o in luna promisiunilor si-a marilor provocari.
Ce scrie in dictionar despre pasiune? “O emotie puternica, o iubire arzatoare, elan, dorinta nestavilita, speranta si bucurie.
  • Ai fata de profesia ta o dorinta nestavilita?
  • Ai fata de partenerul tau o dorinta arzatoare?
  • Ai fata de activitatile tale zilnice multa bucurie?
Si-atunci cum vrei sa mearga relatia ta, munca ta, viata ta? Daca rezervoarele tale sunt goale, cum vrei sa cuceresti lumea?
Cuvantul entuziasm vine din “en”, care inseamna “din” si “theos”, care inseamna “Dumnezeul din interior.”
Cat entuziasm ai in tine pentru a incepe ziua si-a o incheia cu acelasi entuziam?
Nu vreau sa-ti dau batai de cap, doar vreau sa te fac constienta ca de tine este nevoie pentru a-ti transforma viata. De pasiunea si entuziasmul tau ai nevoie, nu de-un bilet la loterie.
Daca nu-ti atingi obiectivele este pentru ca nu te implici in proiectele tale, nu pentru ca-ti lipseste talentul. Si aici am avut o revelatie. Preferi sa-ti negi talentele deoarece recunoasterea lor te-ar forta sa le folosesti. Ce zici cat sunt de desteapta?
Recent, am primit multe mailuri care sunau cam asa “nu sunt fericita pentru ca nu mi-am descoperit vocatia, pentru ca sunt singura persoana ce-o cunosc care n-are niciun talent.”
Serios? Nu pare asta o scuza bine documentata? Ai nevoie de-un brevet de talent ca sa incepi sa traiesti? Eu cred ca nu-ti lipseste nimic, doar te agati de niste motive care te indeparteaza de implinire. Tu ce zici? Insisti in vaicareli si mila de sine?
Caracter ai, personalitate ai, minte ai, inima ai, doua maini si doua picioare ai, ce-ti mai lipseste ca sa te apuci de treaba?
Disciplina, pasiunea, entuziasmul se trezesc odata ce faci primul pas. Ai inceput deja?
Excelent! Inseamna ca in curand ne auzim cu rezultatele tale exceptionale. :-)
De abia astept sa ma bucur de ele impreuna cu tine, prietena mea draga.
Misiunea mea este sa ajut cat mai multe femei sa obtina ce-si doresc. Atunci ma pot declara multumita de munca mea. Insa, fara implicarea ta n-am nicio putere, doar speranta.
Rezultatele noastre vorbesc despre cine suntem, mai tare decat ceea ce scoatem noi pe gura. Toti stim sa ne vorbim de bine, sa ne mandrim cu obiectivele si visurile noastre, dar asta nu ne ajuta sa le si implinim, corect?
Bun. Mai departe. Ce ai de facut ca sa te tii de provocarea ta de 12 saptamani si sa-ti transformi definitiv viata?
Hai sa trecem la fapte chiar ACUM. Opreste-te din citit si scrie pe o coala de A4 provocarea ta si odata finalizata lipesteti-o deasupra patului. Scri-o de mana ca asa ii creste puterea ta. Atingerea ta e magina. :-)
“Eu, Andreea Papp, ma angajez sa finalizez cartea “Vindeca-ti inima ranita daca vrei o relatie implinita” pana la sfarsitul lunii ianuarie. Pentru asta, de azi inainte sunt organizata, disciplinata, implicata si punctuala. Ma pun la masa de scris in fiecare zi la aceeasi ora pana ce-mi intra in sange acest obicei.
Sunt extrem de motivata, entuziasta, pozitiva, concentrata si pasionata de vindecarea emotionala. In sfarsit n-am nevoie de nimeni care sa ma impinga de la spate sa scriu si sa fac ceea ce ma psioneaza. Sunt inspirata si plina de resurse extraordinare. Provocarea ma ajuta sa-mi declansez creativitatea. M-am nascut invingatoare si respectandu-mi zinic ritual de scris, imi voi pastra avantul si entuziasmul.
Cea ma buna terapie este creatia pentru mine. Ma elibereaza de tot ce-i negativ in minte si lume. Eu singura am puterea sa-mi transform soarta in destin si sa-mi vindec si stramosii.
M-am nascut ca sa vindec femeile din familia mea si femeile care-mi intra in viata. Sunt recunoscatoare pentru ca am sansa sa construiesc alaturi de tine o lume frumoasa.”
Asta e declaratia mea. O astept pe-a ta chiar aici pe STILUL TAU ca sa salvam viata unei femei. te rog sa opresti orice alta activitate si sa dai drumul gandurilor creatoare sa inspire lumea din jurul tau. Iti multumesc ca ai incredere in mine si iti doresc inspiratie!
Crede-ma pe cuvant, daca iti schimbi imaginea ce-o ai despre tine vei obtine tot ce-ti doresti de la viata. Atata de puternica este terapia cuvintelor tale! Vorbeste-ti ingereste!
Adevarata putere a ta este sa gandesti curat, sa vorbesti frumos si sa pasesti curajos!
Tine minte: Toate alegerile pe care le faci duc la un rezultat. El poate fi senzational sau ingrozitor. Alegerea iti apartine si cred ca stii mai bine ca mine ce inseamna alegeri bune pentru tine.
Cand n-o sa-ti mai pese de alegerile gresite ce le-ai facut, cand n-o sa-ti mai pese de gura lumii, cand n-o sa-ti mai pese de oamenii care te-au ranit si dezamagit, o sa inceapa si viata ta. Pana atunci esti o sa ramai sclava trecutului si-a parerilor celorlalti.
Poti sa-ti iei un nou angajament si-n aceasta directie. Omule, e viata ta! Ce faci cu ea? O pui in asteptare pana primesti aprobare de amnifestare de la mai marii lumii? Fii serioasa si apuca-te de trait!!!
Fa-o chiar ACUM si AICI: “ Nu-mi pasa cat de bun sau rau a fost trecutul meu, nu-mi pasa cat de rea este acum situatia mea pentru ca exista ceva ce pot face ACUM, de astazi, ca sa schimb datele cu care am venit pe lume. Imi pasa de ACUM si AICI. 
Alegerea iti apartine din nou. Eu sunt doar un vrajitor al literelor, tu esti magicianul care poate trabsforma esecul in succes, drama in opera de arta. Doar tu ai puterea asta!
Nu conteaza cine ai fost, conteaza cine esti.
Nu conteaza cine au fost parintii tai, conteaza cine esti.
Nu conteaza decat cine esti astazi!
Cucereste viata si lasa-mi si mie un mesaj la sfarsitul acestui articol cu angajamentul tau din suflet ca sa vad ca nu-mi irosesc talentul. :-) 

 http://www.stilultau.com

Cum sa inveti lectii de viata din fiecare intalnire si despartire

13 Aprilie e inca cu mine, inca vibrez, dansez si sper sa raman la fel si-n lunile ce urmeaza, mi-e atat de bine, si fara tine viata mea n-ar fi fost la fel, multumesc!
Multumesc pentru generozitatea gandurilor voastre, va iubesc!
Au fost zile minunate pentru mine, am savurat fiecare secunda, floare, urare de la tine si am constientizat multe despre mine zilele astea. Te las cu revelatia lunii:

E aprilie, si e luna schimbarilor la mine, de cand ma stiu traversez clipe cu incarcatura afectiva de ziua mea, simt nevoia acuta sa schimb ceva in viata mea de fiecare data cand martie se incheie, de ce?
In urma unei discutii despre trecut cu homeopata si terapeuta mea am ajuns sa ma apropii de evenimentul care mi-a marcat viata afectiva, moartea tatalui meu care s-a petrecut la sfarsitul lui martie. Coincidenta? Nu exista intamplari intamplatoare, ca sa zic asa, fara semnificatie, cel putin in viata mea, dar cred ca-n a fiecaruia e asa, de cand e lumea si pamantul, toti suntem interconectati si toti ar trebui sa fim atenti la ce ne intra in viata si la ce avem de invatat de la cel care se aseaza alaturi de noi..fara sa-l mai plangem ori sa-l asteptam dupa ce pleaca. Si-a incheiat frumoasa misiune, multumeste-i si da-i drumul spre cer, zboara!
Maestra sfaturilor, Andreea Papp, care ti-a intrat in casa acum ceva vreme, si care te-a trezit, fara sa te intrebe, a uitat usa deschisa, poate, poate se-ntoarce.
Te-am certat, te-am bruscat, te-am fortat si ma bucur ca terapia a functionat, mesajele tale de fericire, de vindecare si de iubire sunt dovada ca am avut dreptate sa tip la tine, sa te tarasc dupa mine si sa te scot din zona de confort.
Eu mi-am facut treaba bine cu tine si asta m-a tinut pe linia de plutire, mi-ai dat de lucru, mintea si sufletul meu s-au hranit cu tine si experienta ta. Multumesc, draga mea.
Ce mai stiu?
Mai stiu ca, trecutul cu a lui cunoastere iti decide viitorul, astfel incat eu mi-am cam asumat responsabilitatea pentru toate evenenimentele prin care am trecut, ca un om mare, lasand in urma vaicarelile copilului si mi-am zis: Toate astea mi s-au intamplat ca sa invat inca o lectie importanta despre mine si viata, fac parte din calatoria vietii mele. Asa am incheiat fiecare experienta fericita si mai putin fericita.
Ca de exemplu, primavara trecuta, in preajma zilei mele de nastere am trait o frumoasa poveste de dragoste si amor nebun, care s-a terminat fara niciun anunt din partea lui.
A fost o binecuvantare aceasta poveste pentru mine, chiar daca mi-a lasat mesaje fara raspuns, pe parcurs am inteles care a fost rolul acestui inger in viata mea.
De ce mi se intampla una ca asta? De ce aveam nevoie de experienta asta? De ce trebuie sa trec prin durerea asta?
Pentru ca n-ai invatat din experientele anterioare, pentru ca ai procedat la fel si de data asta, pentru ca nu ti-ai asumat responsabilitatea actiunilor tale, nu-ntelegi ca orice fapta genereaza un efect?
Ma doare!!! M-a parasit! M-a lasat fara raspuns la intrebare. A plecat cu alta! A murit!
Da! Durerea poate fi cel mai mare invatator, te duce in locuri in care singura n-ai fi ajuns niciodata, iti arata fata ta adevarata si te conduce spre calatoria sufletului tau.
Primavara asta mi-a adus alt gand, asemanator cu cel de anul trecut, doar ca ruptura e produsa de mine, nu de el. M-am decis sa pornesc in anul nou fara el, doar cu mine, sa-mi testez posibilitatiile viitorului.
Iti dai seama, Andreea ca in fiecare primavara simti nevoia unui eveniment puternic care e provocat de mintea ta inconstienta, in cazul in care celalalt renunta la tine, si produs de mintea ta constienta, cand decizia sta in mainile tale?
Ma uit la ea, ma uit la mine, si tac. Asta fac? Eliberez un da, pierdut si fragil..
Hai sa vorbim putin de tatal tau, in ce luna a plecat? La sfarsitul lui martie, inainte sa se intoarca in tara dupa mine. Si-mi rasuna in minte mesajul lui: Am sa vin dupa tine cand implinesti 18 ani si vei putea alege singura unde vrei sa traiesti, cu mama ta sau cu mine.
M-a trezit urmatorul mesaj: Eu n-am incetat sa-l astept, eu n-am inchis usa dupa el nici dupa moartea lui fizica, nu l-am iertat ca n-a mai venit dupa mine, nu l-am lasat sa calatoreasca liber, l-am tinut langa mine fara sa-i vorbesc, sa-l imbratisez.

Doamne! Ce mi-am facut? Au trecut 10 ani si eu nu i-am dat drumul, nu l-am eliberat, l-am tinut langa mine si l-am acuzat, judecat, legat de prezentul meu incurcat si l-am fortat sa priveasca la capodopera sa, priveste tata, sunt fiica ta.
Ce simt acum? Sunt furioasa pe el! M-a lasat si nu s-a mai intors dupa mine. Cat de iresponsabil s-a purtat cu mine? Nu m-a pregatit pentru viata, nu m-a protejat, nu m-a confirmat, nu m-a iubit, nu pot sa mai tin in mine toata furia asta, ma otraveste!
Fiecare barbat din viata mea l-am chemat ca sa-i ocupe locul, i-am ales ca sa vina si sa plece, niciunul n-a ramas, fiindca eu asa am crescut, asteptandu-l pe el.
De toti m-am scapat intr-un fel, ori m-au lasat ei, ori i-am lasat eu, natural de altfel.
Cum sa-mi fie greu sa traiesc fara o relatie cu norma intreaga? Cu asta m-ai lasat, un model cu jumatate de norma, asa mi-am scris cartea vietii afective, cu jumatati de masura, cum sa merg inainte?
Tot asa? Care e normalitatea mea? Sunt confuza! E normal ce simt. Imi permit sa fiu furioasa. Plang, tip, si il eliberez, dupa ce ne impacam, iarta-ma, te inteleg. Acum, merg mai departe pe drumul meu. Eu stiu ce vreau, mi-e atat de clar..adio!
Din cauza acestei revelatii? Si din cauza intuitiei, a acestui glas interior, care-mi spune sa pasesc singura inainte, nu pot sa-l ignor, fiindca stiu ca am sa cad in propria mea capcana daca ma fac ca nu aud ce-mi spune, asa s-a intamplat de fiecare data cand i-am permis mintii mele sa aleaga, am cazut si m-am lovit.
Toata viata mea am fugit de oameni care nu stiu ce vor, si? Am ametit, ca intr-un carusel, m-am invartit si m-am lovit tot de el, eternul neinteles, care gandeste si-n secunda doi se razgandeste.
Eu nu prea ma razgandesc cand aleg un drum, dar asta ai sesizat si tu. Raman fidela oricat de infidela vreau sa par. Pozez in femme fatale cand mi-e teama ca as putea fi parasita ori ranita si ma consolez cu gandul ca eu n-astept nimic fiindca nu-mi place  ce gust are iubirea-cerere si raspuns. Iubirea inseamna daruire si atat, fara asteptari.
Si-atunci? De ce vreau sa plec de langa cel care m-a invatat sa iubesc cu adevarat?
Iarta-ma! Sunt slaba, nu sunt atat de evoluata pe cat credeam, nu sunt deloc exceptionala pe cum credeam, in schimb tu esti, tu daruiesti iubire neconditionat.
Tu ma iubesti pentru totdeauna, tu nu-ti vei lua niciodata iubirea inapoi, tu esti iubire.


Ce ai de facut cand ajungi aici?

Mediteaza la viata ta: Cine esti? Ce faci? Unde vrei sa ajungi?
Fa curat in viata ta, asigura-te ca esti usoara, ca nu cari in spate pe nimeni, ca e fostul iubit, ca e mama, tata, fratele, sora, prietena cea mai buna, nu-ti lua pe umeri un rucsac plin, goleste-l, de oameni si lucruri materiale, tot ce ai esti tu, atat.
Mesaj catre tine- eu m-am agatat de barbatul care mi-a marcat existenta, pe care l-am iubit si urat, admirat si depreciat, asteptat atata timp..te iert! Te iubesc! Zboara!
Iti vorbesc despre fericirea si durerea mea ca sa cauti si tu in adancul tau figura care te tine pe loc, poate fi un parinte, un fost iubit(nu neparata decedat), sot, bunica, si asa mai departe. Cauta sa intelegi, sa ierti si sa dezlegi lanturile care va tin legati, asta daca vrei sa mergi mai departe, sa traiesti viata, sa iubesti din nou.
Ranile care nu s-au vindecat se deschid de fiecare data de altcineva, un el intra in viata ta si iti deschide aceeasi rana,dureroasa pe care te-ai chiunuit s-o ingrijesti, s-o pansezi, s-o vindeci si iar te trezesti cu febra si indurerata: De ce sufar din nou?
Din aceeasi cauza de care ai suferit si prima oara, adu-ti aminte, seamana durerea?
Ratacesti fara scop prin padurea copilariei, al job-ului, al relatiei tale?
E mult prea dureros sa mergi inainte fara sa constientizezi ca de fapt stai pe loc, nu faci nici un pas in viitor daca nu te vindeci de trecutul tau dureros, incepe terapia.
Mesajele tale ma fac sa inteleg ca nu esti prea prezenta si constienta in viata ta.
Sunt geloasa, m-a parasit, m-a inselat, a plecat, m-a mintit, il vreau inapoi, ce sa fac? De ce te uiti la cel de azi? De ce repeti acelasi tipar, comportament cu fiecare el? De ce ramai la fel daca acest stil iti aduce suferinta si durere in suflet?
De cand esti urmezi acelasi scenariu si nu faci decat sa te legi de ultimul eveniment ca si cum acesta iti decide destinul. Gresit! Tot ce ai de facut este sa calatoresti in trecut, la prima trauma originara, vindecand-o pe ea iti rescrii scenariul, pana atunci traiesti un film de mana a doua, dupa acelasi scenariu.
In toate povestile tale de iubire este vorba doar despre tine, lasa-l pe el, pune lumina pe tine, e timpul tau, analizeaza-te si vezi cine esti cu adevarat, ce te doare, de unde provine aceasta durere si cauta sa te vindeci, sa ierti si sa eliberezi, daca vrei sa-ti fie bine si sa nu mai suferi niciodata din iubire.
Cum s-a petrecut trauma, drama?
Cine sunt faptasii care ti-au marcat viata?
Cand a aparut durerea?
Cum continua povestea sa traiasca in tine?

Te invit sa asterni in jurnalul gandurilor si a emotiilor tale dialogul cu personajele principale care ti-ai marcat viata afectiva, mama, tata, bunica, figura principala, pune intrebari, raspunde la ele si afla ce trebuie sa faci pentru a te vindeca. Foloseste intrebarile ca sa afli doar raspunsurile care te vindeca, nu pune sare pe rana, nu te afunda in durere, e suficient sa intelegi de ce au facut ce au facut, sa-i ierti si sa-i eliberezi, atat. Vorbeste cu ei, la fel cum ai vorbi cu o parte din tine, mai exact partea vuinerabila, care plange si sufera, intreab-o: Cum as putea sa-ti ofer siguranta? Cum as putea sa te ajut? Ce ma poti invata? La ce trebuie sa renunt ca sa-mi fie bine? Si asa mai departe, construieste dialogul vindecarii dupa nevoile tale actuale, lasa vocea interioara sa iasa la suprafata, intr-un mediu securizant, cald, locul tau sacru, unde petreci timp cu tine, ramai in aceasta stare cat simti nevoia, minute, ore, mai multe sesiuni, ia-ti timpul de care ai nevoie ca sa zambesti si sa ai incredere din nou in tine si-n viata!
E pacat sa ajungi in viata si sa constientizezi ca n-ai trait, n-ai iubit, n-ai iertat, n-ai inteles, n-ai nimic de valoare in suflet. Iubirea traieste in tine chiar daca el nu e langa tine, el nu-ti poate lua iubirea, frumusetea, increderea, curajul cand pleaca, astea sunt pietrele tale pretioase pe care nici macar moartea nu ti le ia, dar un barbat care iese din viata ta?
Iubeste fara pretentii!
Iubeste si fa ce vrei!

 http://www.stilultau.com