sâmbătă, 12 ianuarie 2013


Grădina secretă (The secret garden) - regizor Agnieszka Holland, 1993

Filmul "Grădina secretă" (The secret garden) regizat de Agnieszka Holland, este o emoţionantă poveste în principiu cu şi pentru copii, dar cu siguranţă va avea un puternic impact asupra oricărui om aflat pe una din rezonanţele trezite de acest film. Un rol important în crearea atmosferei îl au atât jocul natural al actorilor principali, cât şi imaginile de o frumuseţe deosebită care pun în contrast un imens castel care emană moarte şi natura plină de viaţă. Scenariul are la bază idei precum puterea vindecătoare a naturii mamă şi a purităţii şi entuziasmului copilăriei în opoziţie cu moartea sufletească generată de închistarea şi rigiditatea societăţii aşa-zis înalte. Cu un mesaj mereu de actualitate în condiţiile în care progresul tehnologic are tendinţa de a ne îndepărta din ce în ce mai mult de valorile simple şi tămăduitoare surprinse cu atâta expresivitate in acest film, vizionarea sa are darul atât de a smulge o lacrimă cât şi de a ne încărca sufletul cu speranţă şi emoţie stenică. Oare câţi bolnavi nu se regăsesc în situaţia copilului din această poveste, boala fiind provocată de închiderea noastră prostească faţă de darurile minunate pe care Dumnezeu le-a creat în natura care ne înconjoară, dar faţă de care noi "tragem draperiile" exact aşa cum este înfăţişat în film?



Amanda Acosta
























Cand sa renunti...


Când ceva nu-ţi mai face plăcere, cred că este momentul să mergi mai departe. Viaţa e prea scurtă ca să fie nefericită. Dacă te trezeşti stresat şi nefericit, înseamnă că viaţa ta este greşită.
Daca iti vine greu sa zambesti, sa te bucuri de lucrurile marunte care te inconjoara , sa dansezi fara muzica, sa fredonezi melodia preferata in timp ce faci curat , gatesti sau conduci, daca iti vine greu sa faci toate chestiile inutile dar dragute pe care odata le faceai este timpul sa te opresti. Trebuie sa-ti dai seama ce anume faci gresit, ce s-a intamplat, care sunt lucrurile care nu iti aduc multumire. Poate vrei un alt job, sau vrei sa calatoresti. Poate vrei sa mai faci o facultate sau sa inveti o limba straina. Nu te descuraja. Indrazneste. Renunta la tot ce-ti intuneca viata si sufletul, la toate retinerile , la toate gandurile negre, la toate lucrutile marunte care te impiedica sa fii fericita. Nu avem foarte mult timp si nici foarte multe sanse. Trasatura noastra de a amana lucrurile in favoarea altora este binecunoscuta, insa nu este una dintre cele mai bune calitati. Nu trebuie sa amanam nimic din ce ne face fericiti sau multumiti. Trebuie sa luptam, sa nu tinem cont de intrigi sau de oameni care ne spun sa renuntam , trebuie sa mergem mai departe, sa ne indeplinim vise, sa traim cele mai frumoase povesti, sa avem o viata implinita si fericita.
 
 http://dincolo-de-vise.blogspot.ro