joi, 29 martie 2012

Afirmarea Fortei interioare

Forta_interioara(fragment din cartea “Forta miracole” de Stuart Wilde)

“Vom discuta cum sa stabilesti in jurul tau o energie a Puterii. Inclinarea obisnuita a mintii spre gindire negativa va avea tendinta sa

te faca sa crezi ca miracolele tale nu se vor realiza. De aceea, pentru a atinge succesul complet, va trebui sa actionezi in mod constant asupra indoielilor din mintea ta. Aminteste-ti ca tu nu te identifici cu mintea, si ca nu accepti nici o energie contrara telurilor tale . In acest mod vei stabili in viata ta un model de afirmare pozitiva. Pozitia ta de facator de miracole pe planul terestru este inerenta in forta infinita care se gaseste in Fiinta ta.
Noteaza , folosind propriile tale cuvinte, noua afirmatii care sa exprime credinta ta in tine insuti si in realizarea ta totala, in cadrul acestei vieti. Formuleaza-le cu putere, fii sigur ca le simti Forta si ca ele inseamna ceva special pentru tine. Cuvintele si sentimentele in care crezi tu insuti au energia cea mai puternica.
Relaxeaza-te, concentreaza-ti gindurile, citeste afirmatiile fara graba, cu credinta.
Iata citeva exemple de la care poti porni:

SUNT O PERSONALITATE PUTERNICA, POZITIVA, SI TOATE EVENIMENTELE DIN ACEASTA ZI SUNT SPRE BINELE MEU SUPREM


CEEA CE SUNT EU ESTE FRUMOS, IAR ASTAZI EU ATRAG SPRE MINE NUMAI FRUMUSETE SI PROSPETIME


ZIUA DE AZI ESTE O ZI A ECHILIBRULUI. SUNT TOTALMENTE CONSTIENT DE TRUPUL MEU SI DE TOATE NEVOILE SALE


CEEA CE SUNT ESTE VESNIC , NEMURITOR, UNIVERSAL SI INFINIT. EU VAD NUMAI FRUMUSETE SI FORTA IN FIECARE CLIPA A VIETII MELE


VAD NUMAI FRUMUSETE IN TOTI OAMENII CARE SUNT ATRASI SPRE MINE, IAR CEA CE SUNT EU INTARESTE SI REVIGOREAZA CEEA CE SUNT EI


CEEA CE SUNT ESTE INFINIT. EU NU JUDEC EVOLUTIA ALTORA. CEEA CE SUNT EU IN CHIAR CLIPA DE FATA ESTE SPRE BINELE LOR CEL MAI INALT


FIECARE ACTIUNE PE CARE O INTREPRIND IN ACEAST ZI ESTE EXPRESIA FORTEI LUI DUMNEZEU. DE ACEEA FIECARE ACTIUNE PE CARE O INTREPRIND FACE PARTE DIN CREATIVITATEA MEA INFINITA


NU EXISTA NICI UN PACAT REAL, CI DOAR ENERGIE. EU URMEZ, IN ORICE MOMENT, ENERGIA EVOLUTIEI MELE SUPREME- SI ASA SA FIE.


IN PERMANENTA SUNT DESCHIS PENTRU COMUNICARE DIN FIINTA MEA INTERIOARA, IAR ACEASTA COMUNICARE MA CONDUCE SPRE EVOLUTIA MEA SUPREMA


ADUC MULTUMIRI PENTRU FRUMUSETEA ACESTEI ZILE SI FIE CA ENERGIA NOPTII SA ADUCA REFACERE SI RE-EVALUARE
ASA SA FIE. “

Neale Donald Walsch despre Constiinta Extinsa - Creatia Constienta

Am invatat din viata ca traiesc intr-o lume plina de iluzii.
Niciodata nu mi-a fost mai clar aceasta ca in extraordinara carte Comuniune cu Dumnezeu. Vreau sa va spun chiar acum ca, in cazul in care nu ati citit cartea, ati pierdut ceva extrem de important in intelegerea intregii cosmologii a trilogiei Conversatiilor lui Dumnezeu. Comuniunea cu Dumnezeu este singura carte informativa, din seria cartilor cu Dumnezeu, despre iluzia oamenilor. Nici un text nu ne-a dat vreodata mai multe lamuriri de cum sa recunoastem iluzia si cum sa ne ferim de ea. Nici o carte nu ne spune mai multe despre cum sa traim cu iluzia si nu in ea. Niciodata nu ni s-a dat vreo data care sa clarifica faptul de a utiliza iluzia vietii mai degraba de a fi abuzata de ea.

Asa incat, cu toate acestea, daca nu ati citit Comuniune cu Dumnezeu, gandindu-ma ca deja ati citit tot ceea ce aveati nevoie din seria cu Dumnezeu, sau in afara faptului ca ultimile carti pur si simplu repeta ceea ce au spus deja primele carti, duceti-va sa cautati o copie si s-o cititi. Veti descoperi ca ea contine explicatii bogate si noi asupra misterelor profunde ale vietii.

Mi-am dat seama ca odata ce inteleg iluzia vietii, cele 10 Iluzii ale Oamenilor asa cum sunt descrise in cartea Comuniune cu Dumnezeu, totul s-a schimbat. Modul in care simt viata insasi s-a schimbat pe masura ce constiinta mea s-a extins. Am putut sa ma reintorc a Conversatii cu Dumnezeu si sa inteleg mai mult invataturile sale despre gandul, cuvantul si fapta ca cele trei nivele ale creatiei.
Acum, pot vedea in viata mea atat de multe din efectele exterioare care au fost create de lucrurile la care m-am gandit. Am inteles atunci ca ceea ce spuneam a rasarit din gandurile mele si ca ceea ce faceam rasarea din ceea ce spuneam si gandeam. Intai venea gandul, apoi venea expresia lui prin cuvinte si apoi venea experienta mea prin fapte.

Deseori gandurile mele, cuvintele sau faptele un sunt aliniate. Este ceva ce am observat in propria mea viata de mai multe ori. Asa ca pot sa ma gandesc la ceva si sa spun altceva, sau as putea spune ceva si sa fac ceva care este opusul. Numai cand gandurile, cuvintele si faptele mele sunt aliniate, toate exprimand aceeasi intelegere, ele produc actiuni in cel mai puternic mod in viata mea fizica.
In momentul in care aceste trei aspecte ale creatiei divine nu sunt aliniate, eu creez ceva necorespunzator. Actiunile vietii mele sunt incomplete sau temporare la superlativ. Aceasta deoarece ma gandesc la un lucru si spun altul, sau spun un lucru si fac altul, sau ma gandesc la un lucru dar nu fac ceea ce ma gandesc sau spun un lucru si un ma gandesc la ceea ce spun sau, intr-un fel sau altul, ma deconectez de Sine.
De aceea am invatat sa analizez in viata cele trei instrumente ale creatiei deoarece sunt foarte puternice. Am invatat sa privesc indeaproape la ceea ce ma gandesc – sa fac ceea ce unii folosofi ar spune - sa ma gandesc la ceea ce ma gandesc. Am invatat sa vorbesc despre ceea ce vorbesc. Cand vorbesc despre ceea ce vorbesc, care inseamna ceea ce fac chiar aici in scris, atunci vad mai clar despre ce vorbesc. Si cand fac ceva despre ceea ce fac vad mai clar ceea ce fac. Astfel utilizez instrumentele creatiei pentru a le indrepta din nou spre creatia insasi si sa creez ceea ce creez.

Cand incep sa creez constient ceea ce creez, mai degraba decat sa creez inconstient, ma deplasez in viata cu ceea ce numesc Noua Constiinta. La aceasta se refera societatea contemporana ca schimbarea constiintelor. Este despre constiinta extinsa. Este despre constienta extinsa – cand ma deplasez pe al doilea nivel al constiintei si devin constient de ceea ce sunt constient.
Deci cel mai important instrument pe care l-as da cuiva si cel mai important instrument de creatie despre care as vorbi cuiva este acesta: Gandeste-te la ceea ce te gansesti, vorbeste despre ceea ce vorbesti si fa ceea ce faci.

Neale Donald Walsch

Comuniune cu Dumnezeu - Cele 10 Iluzii ale oamenilor:
1. Nevoia exista
2. Esecul exista
3. Lipsa de unitate exista
4. Lipsurile exista
5. Cerinta exista
6. Judecata exista
7. Condamnarea exista
8. Conditionarea exista
9. Superioritatea exista
10. Ignoranta exista

O pledoarie pentru Iertare si Acceptare

"De mici, oamenilor li se spune sa ajute pe altii. Li se spune sa-i iubeasca pe altii-sa-si iubeasca vecinul,sa-si iubeasca dusmanii, dar niciodata nu li se spune sa se Iubeasca

pe Sine. Dar ca sa imparti mai intii trebuie sa ai ce. Lucrul fundamental este sa te iubesti atit de total incit iubirea sa se reverse din tine si sa ajunga la altii. Mesajul cel mai de pret este:Iubeste- te pe tine insuti,caci numai in acest fel poti sa-i iubesti si pe ceilalti.Aceasta este prima conditie de care depinde iubirea autentica.Cine nu se iubeste pe sine nu are capacitatea sa ii iubeasca si pe ceilalti pentru ca iubirea lui nu are radacini.Totul pleaca din interiorul nostru,iar in momentul in care iubirea infloreste,ea cunoaste revarsare.Numai atunci iubirea se manifesta in toata splendoarea ei." (Osho)

“E surprinzător cât de multe persoane trec prin viaţă fără a recunoaşte vreodată faptul că sentimentele lor pentru alte persoane sunt în mare măsură determinate de sentimentele lor faţă de ei înşişi; iar dacă nu eşti în pace cu tine însuţi, nu te poţi simţi comod faţă de ceilalţi.”(Sydney Smith)

Iubirea pentru ceilalti incepe cu Iubirea pentru Sine.

Noi suntem Iubire –si tot ceea ce suferim, induram, experimentam sau visam este aici pentru a ne reaminti acest fapt . Ne atragem oamenii si situatiile potrivite pentru a invata Iubirea.

Iubirea noastra sta captiva sub un munte de suferinta , izvorita din Iluzia greselii, principala iluzie a sinelui fals; vina, vinovatie, a invinovati. Putem elibera Iubirea prin Iertare si Acceptare.

Iubirea de Sine ne conduce la Fericire!

Totul se reduce la a invata sa ne iubim pe noi insine.

“Incepeti prin a va Iubi pe Sine neconditionat. Atunci cind Iubeste fara conditii, omul devine UNA cu Dumnezeu si cu spiritul vietii care curge prin el, a atins intelepciunea si eliberarea, sau, intr-un cuvint, mintuirea. Abandonati-va in fata acestei Iubiri. Nu va mai opuneti vietii. Nu va mai respingeti singuri. In toate situatiile in care ne simtim vinovati, nu ne iubim pe noi insine. Renuntati la toata aceasta vinovatie, la toate aceste acuzatii, acceptati-va asa cum sunteti. In acest fel ii veti putea accepta si pe ceilalti asa cum sunt. Iubirea de Sine este o victorie in fata teamei si a autorespingerii. Aveti tot dreptul de a Iubi, de a zimbi, de a fi fericiti, de a va impartasi Iubirea si de a nu va teme de a o primi.” (M.Ruiz “Arta de a Iubi”)

„Să iubeşti pe Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău, si pe aproapele tău ca pe tine însuţi”. Aceasta este Legea pe care a adus-o Iisus. Una singura: Legea Iubirii. Toate legile si regulile impuse in trecut, care catalogau lucrurile ca fiind bune sau rele, sunt cuprinse in Iubire. Asta inseamna ca “nu vom mai acuza si nici nu ne vom mai autoinvinovati pentru Viata (sau Dumnezeu) care se manifeste permanent prin noi, ci il vom iubi (accepta) cu tot ceea ce este folosindu-l intr-un mod benefic pentru toti. Apoi in ceea ce-l priveste pe aproapele nostru, lucrurile cred ca sunt sunt clare : tot ceea ce judecam / acuzam la cei din jur se afla de fapt in noi (chiar daca nu vream sa reunoastem asta). In concluzie daca ii acuza pe ceilalti tot pe noi ne acuzam, iar daca ii iubim tot pe noi ne iubim. Toate lucrurile sunt legate si nimic nu exista separat.” (http://www.vindecator.com/vindeca-partea-intunecata-din-tine/).

“Iubeste pe altii ca pe tine insuti” inseamna ca Iubirea pentru ceilalti izvoraste din Iubirea pentru Sine. Relatia cu sine se reflecta in relatia cu ceilalti. Mai intii te iubesti pe tine si apoi poti iubi pe altcineva. Mai intii o relatie armonioasa cu tine, mai intii sa te simti bine cu tine insuti , si apoi ai relatii armonioase cu ceilalti. Sa te iubesti pe tine inseamna sa te accepti, cu convingerea sincera ca esti bun, ca esti perfect, exact asa cum esti. Orice neiubire este de fapt o neiubire de sine. Pentru ca toti suntem Unul, ceea ce facem semenului nostru ne facem noua insine, si invers.

Exemple de neiertare/agresiune emotionala impotriva propriei persoane sunt: autocritica (te vorbesti de rau, te evaluezi intr-o maniera negativa, te privesti nedemn de propria ta dragoste); eu sunt de vina (dai vina pe tine, iti imaginezi ca tot ce nu merge este vina ta, in loc sa consideri ca exista persoane cu adevarat responsabile sau pur si simplu e o situatie a vietii si atit); autodezaprobare (nu am valoare,nu sunt special, nu am nici un rost pe lume-te dispretuiesti, nu te respecti pe tine insuti); indoiala de sine (te simti nesigur de sine si dispus sa renunti foarte usor la visele tale); mie nu-mi trebuie (privatiunea de sine inseamna ca nu-ti oferi din bucuriile si binecuvintarile vietii); autodistrugerea (nu ne iubim fizic, ne plasam in imprejurari sau facem ceea ce nu e in interesul nostru); autocompatimirea (de ce mi se intimpla numai mie? Sunt deprimat, sunt o epava, cred ca ma pedepseste Dumnezeu); narcisism (iubirea sinelui fals-te vezi in toate numai pe tine, aduci in toate vorba numai de tine, esti cel mai grozav).

Nu ai succes acolo unde nu te Iubesti, adica acolo unde ai ginduri de judecata si condamnare . Totul izvoraste din respectul redus fata de sine. Aceasta rezulta din tema vietii, acel motiv care in copilarie te-a facut sa crezi ca nu meriti sa fii iubit: neglijare, abandon, abuz, respingere, sufocare emotionala, privatiune - si asta te face sa traiesti in privatiune mereu.Vinovatia, neiertarea propriei persoane, izvoraste din sentimentul ca nu suntem destul de buni, din incredere si stima de sine scazuta, din sentimentul de victima.

Debbie Ford: “ Iubirea de Sine inseamna sa va daruiti voua pretuirea suprema: eliberarea de vinovatie.

”Iertind, acceptind, ne crutam de suferinta si ne redam dreptul la Fericire si Iubire !

Incepem prin iertarea propriei persoane, deoarece orice neiertare este de fapt o neiertare de sine. Autoaprobarea , autoacceptarea, sa nu ne mai criticam pe noi insine, deloc, pentru nimic, reprezinta cheia schimbarilor pozitive in fiecare aspect al vietii noastre.

“Exista o diferenta intre a fi vinovat si a te simti vinovat. Omul e prin excelenta un specialist in arta de a se simti vinovat. Toata lumea se simte vinovata fara a fi cu devarat. Cel fata de care te simti vinovat esti chiar tu. De cite ori nu te acuzi pe nedrept, nu te superi pe tine ca ai facut sau ai uitat sa faci ceva? Tu faci totul cum stii mai bine, nu ai de ce sa te scuzi. Vinovatia izvoraste din frica ca nu esti destul de bun. Un mijloc eficient de a te elibera de sentimentul de vinovatie este sa-ti accepti propria perfectiune. Invata sa te iubesti , si sa-ti accepti propria perfectiune. Cere-ti iertare tie ca te acuzi pe nedrept. Fa o lista cu toate lucrurile pentru care te-ai simtit vinovat in ultimele 3 zile. Aceasta te va ajuta sa devii mai constient . Mentioneaza pe lista daca erai vinovat cu adevarat sau te simteai vinovat, fara sa fii. Iata o afirmatie pe care sa o repeti pentru a scapa de vocea interioara care te tulbura, iti produce neliniste sau indoiala:

Sunt singurul stapin al vietii mele si orice nu-mi apartine, care ma tulbura, este dat laoparte si alungat de indata.” (Lise Bourbeau “Asculta-ti corpul, prietenul tau cel mai bun”)

“Deoarece Iubirea lui Dumnezeu se manifesta prin noi si prin cei din jur (care suntem tot noi), apare in mod natural si iertarea. Cand nu mai acuzi , automat si ierti. Bineinteles ca iertarea nu inseamna si absolvirea unui om de consecintele faptelor sale. De exemplu un ucigas: pedeapsa pe care o primeste nu insemana in nici un caz retragerea Iubirii, ci o lectie care il va pregati pentru viata. Adica se poate sa primeasca o pedeapsa de 10 ani de puscarie pentru a-si plati faptele, insa asta nu inseamna ca noi vom avea sentimante de ura sau dispret fata de el. Pur si simplu aplic legea sau dreptatea, si atit. Asta inseamna ca Iertarea nu exclude dreptatea, Iertarea nu exclude asumarea responsabilitatii. Ci Iertarea exclude sentimentele de razbunare si de ura. E potrivit sa dai socoteala pentru ceea ce faci, insa asta nu inseamna ca ceilalti trebuie sa te urasca pentru asta si sa nu te mai iubeasca, pentru ca toti Unul Suntem, frati , copii ai lui Dumnezeu. Aceasta este Iertarea.” (http://www.vindecator.com/vindeca-partea-intunecata-din-tine/)

Neiertarea propriei persoane izvoraste din sentimentul ca nu suntem destul de buni, din incredere si stima de sine scazuta, vinovatie, sentimentul de victima. Observam cum functioneaza mecanismul de a invinovati, conceptul de greseala-pedeapsa: cind suntem singuri avem tendinta sa ne invinovatim, cind suntem intr-un grup sau familie sau cuplu, il invinovatim pe celalalt…etc. Deci nu ceea ce ni se intimpla ci energia credintei pe care o punem acolo ne impovareaza.Astfel, procesul de vindecare si eliberare din iluzia greselii este de fapt un proces de schimbare a credintelor noastre. Obisnuinta de a privi in noi cind mintea cauta in afara ne va elibera. E vorba despre a recistiga puterea si demnitatea de creatori ai propriei vieti de a nu ne victimiza si cara durerea creata noua insine dupa noi (resentiment,ranchiuna). De aici apare intelegerea ca nu avem nimic de iertat ,ca greseala e o iluzie. Nimeni nu a gresit niciodata nimanui, ci lucrurile sunt asa cum sunt! Accepti ca lucrurile sunt asa cum sunt. A accepta nu inseamna sa fii de acord. Poti sa accepti si sa nu fii de acord. Lucrurile trebuie acceptate asa cum sunt nu cum am vrea noi sa fie. Cind accepti, impotrivirea ego-ului dispare, si o energia noua, vie, inaltatoare, isi face loc in viata noastra.

Mi-a placut cartea “Iubeste-te pe tine insuti” de Daphne Rose Kingma: e o calatorie spre tine, o descoperire a modului in care te-ai pierdut pe tine, si astfel ti-ai pierdut capacitatea de a te iubi. Te invata sa te iubesti pe tine insuti, sa te accepti cu adevarat si sa te pretuiesti.

Sa ne indragostim pur si simplu de noi ! Sa ne apreciem, sa ne intelegem, sa ne bucuram, sa ne cinstim, sa ne pretuim, ne aducem laude, sa avem grija de noi, sa aratam in primul rind empatie si compasiune fata de noi insine.

Debbie Ford: “Este timpul sa eliberati intreaga pasiune pentru voi insiva.Pasiunea din Inima! Divinitatea si Pasiunea noastra se intrepatrund. Cind ne trezim Pasiunea, ne trezim Divinitatea!Deveniti importanti in proprii vostri ochi. Tratati-va ca pe niste Regi, asta si sunteti!“

Pentru a merge pe aceasta cale trebuie sa intelegem ca Iubirea de Sine nu inseamna narcisism. Nu inseamna nici egoism, nici lacomie, nici ca avem intotdeauna dreptate, sau ca ne intereseaza doar propria persoana, incapatinare sau trufie- adica tot ce a dat iubirii de sine un renume prost. Iubirea de Sine este mai degraba o primavara, este anotimpul Renasterii, in care putem deveni Sinele nostru cel mai autentic! Din fintina acceptarii tacute si a compasiunii, din practica unei griji blinde si neconditionate pentru noi insine, ajungem sa-I iubim pe ceilalti cu inimi deschise si darnice.“

Cind te umpli de iubirea de sine si esti intr-o stare de bucurie debordanta, poti sa imparti. Cind esti foarte fericit,foarte linistit,foarte multumit,starea ta de implinire te face sa imparti. Ai atit de mult incit trebuie sa imparti. Lucrul fundamental este sa te iubesti atit de total incit iubirea sa se reverse din tine si sa ajunga la altii. Ca sa imparti mai intii trebuie sa ai ce. Insa pentru asta trebuie schimbata intreaga structura si credintele...”(Osho)

Cum invatam sa ne iubim? Cum ne crestem respectul fata de sine?

Invatam sa ne iubim prin:

1.eliberarea credintelor false despre noi : indepartarea Judecatorului interior ,“parazitul din minte” (cum il numeste Don M. Ruiz in “Arta de a Iubi”), care ne spune tot timpul ca gresim, ca suntem vinovati;

“ In traditia crestina se vorbeste despre trompeta Arhanghelului Gabriel care suna momentul Mintuirii cind toata lumea se ridica din morminte pentru a trai viata eterna. Acest mormint este al parazitului din minte, care ne saboteaza , iar Mintuirea este revenirea la Viata, caci nu sunt vii decit cei a caror ochi pot vedea Viata, care este sinonima cu Iubirea “. (Don M.Ruiz)

2. vindecarea corpului emotional ,eliberarea de suferinta , vindecarea copilului interior: iti intelegi si iti ierti parintii, vindeci toate resentimentele, te impaci cu trecutul si il eliberezi, te ierti si te accepti asa cum esti. Astfel ne aratam pretuire noua insine, ne simtim ca suntem valorosi. Ne maturizam. Invatam sa relationam nu ca niste copii, care cer mereu dragoste si grija, fiind dependenti de exterior, ci ca niste adulti care stiu sa-si ofere singuri Iubirea si afectiunea de care au nevoie.

Foarte importanta pe calea Iubirii de Sine este Acceptarea de sine, sa ne intelegem “Umbra” ( “Secretul Umbrei” de Debbie Ford) si rolul ei in evolutia noastra, sa o pozitivam, sa o integram in Lumina. Umbra este tot ceea ce nu ne place la noi si ne-am facut ca nu o vedem. Trebuie sa ne iertam, sa ne acceptam exact asa cum suntem, in totalitate, sa privim Umbra in ochi , sa acceptam si ceea ce nu ne place: doar astfel ne eliberam total si ne deschidem pentru Iubire! Acceptarea Umbrei este poarta catre Dragoste.

“Umbra este partea care nu ne place din noi: frica, lacomie, furie , razbunator, rautacios ,egoist, manipulator, lenes, dominator, ostil,urit,fara valoare, meschin, circotas, slab, care critica, afectat, ascuns..etc.. Toti le avem, deoarece la nivel de AND noi interactionam. AND-ul este multidimensional.. Ne este frica sa acceptam ceea ce nu ne place deoarece familia si societatea ne-a invatat asta. Pentru a-si proteja ranile emotionale si pentru a nu fi raniti, oamenii si-au creat in minte un sistem sofisticat al negarii. Tinjim sa vedem Lumina si sa traim in frumusetea sinelui nostru superior, dar asta nu are valoare fara sa integram Totalitatea a ceea ce inseamna noi insine. Umbra, partea intunecata din noi, este aceea care pazeste trecerea spre adevarata libertate. Daca nu o puteti vedea, intrebati-i pe membrii familiei sau pe cei cu care lucrati. Ei o sa v-o arate. Oglinda iti arata unde tu nu te iubesti. Daca nu doresti sa auzi adevarul, nu te poti transforma.

“A accepta un aspect din sinele uman inseamna a-l iubi, nedindu-i o importanta mai mare sau mai mica. Nu e suficient sa spui “Am asta sub control” ci sa fii deschis sa intelegi ce poti invata de la acel aspect. Cind nu te accepti pe tine in totalitate, nu ai rabdare cu altii care isi scot imperfectiunile . Devii intolerant si incepi sa judeci. Atunci cind acuzam pe altul vedem un aspect pe care nu l-am iertat in noi insine si il negam. Cind accepti o anumita trasatura care este in tine, alti oameni care au aceeasi caracteristica nu se pot bransa la tine. Atunci ei sunt liberi sa se bucure de tine si tu sa te bucuri de ei. Sa incetam sa ne ascundem noi insine de noi insine. Sa iesim din autoamagire.

Deoarece suntem fiinte intr-un Univers holografic, fiecare dintre noi poate manifesta fiecare trasatura pe care o vede. Noi suntem tot ceea ce admiram, tot ceea ce vedem, tot ceea ce judecam. Continem intreaga lume in interiorul nostru. A fi pe deplin uman este de a gasi dragostea si compasiunea in interiorul nostru. Acceptarea totala a sinelui uman. Umbra este aici, acum, pentru ca sa ne invete dragostea, compasiunea si iertarea, pentru noi insine si pentru ceilalti .

Orice aspect din noi are un Dar. Sa-l descoperim. Fiecare emotie si fiecare trasatura pe care o avem ne ajuta, aratindu-ne drumul spre Iluminare, spre Unime. Umbra exista pentru a ne indica locul unde suntem incompleti.

“Intelegem ca Umbra ne-a facut un mare serviciu: ne-a condus spre evolutia noastra personala. In Umbra ne-am inmormintat puterea, competenta si autenticitatea. Cind aducem la lumina partile intunecate (ele sunt intunecate cind le innabusim, cind le ascundem) cind le descoperim darurile secrete si le binecuvintam, ele se transforma. Atunci devenim liberi ! (pentru ca tot ceea ce nu accepti, la tot ce opui rezistenta, devine mai puternic si te stapineste. Cind nu permitem unor parti din noi sa existe, cheltuim energie uriasa pentru a nu lasa sa iasa la suprafata, ne conduc viata). O data acceptata, Umbra poate fi vindecata. Cind este vindecata, ea devine Dragoste!” ( Debbie Ford-“Secretul Umbrei”)

In “Iubeste-te pe tine insuti” D.R.Kingma spune: Invatam sa ne iubim in multe locuri si in multe feluri: in relatiile intime, in alegerea locului de munca, in modul cum lucram, in relatiile cu parintii si copiii, cu prietenii si strainii, in inimile noastre, cu respect pentru corpul nostru si in modul in care alegem sa gindim despre noi, in marea de emotii . Emotiile sunt un filtru prin care noi percepem realitatea, daca suntem tristi vedem tristete peste tot, daca suntem furiosi, vedem furie, daca suntem plini de iubire, simtim Iubirea si pe Dumnezeu in tot si in toate.

Ingerii spun (Doreen Virtue): “Atunci cand va devalorizati singuri, pierdeti momentul din viata destinat reconectarii cu binecuvantata Iubire Divina. Ati cautat aceasta implinire in afara voastra si este imposibil sa o gasiti, pana cand nu intelegeti ca ceea ce cautati este Sinele vostru. Indragostiti- va de ceea ce sunteti….nu intr-un mod egoist, de genul: “sunt mai bun decat tine”, care nu duce decat la suferinta si singuratate. Ne referim la tipul de iubire de sine care este o continua celebrare a diversitatii vietii, incluzand aparentele provocari. Sa nu mai minimalizati niciodata valoarea, sentimentele, gandurile sau darurile voastre....pentru ca ele sunt sacre si sunt prezente in voi si prin voi, intruchipand eterna legatura cu inima plina de iubire a lui Dumnezeu. Pretuirea de sine include recunoasterea valorii timpului si a prioritatilor voastre. Ceea ce inseamna ca este important : “Sa iti traiesti clipa”. Chiar daca acest lucru inseamna sa va relaxati intr-un hamac si sa priviti cerul sau norii; sa cititi (sau sa scrieti) o carte; sa va petreceti timpul cu niste prieteni buni; sau sa va finalizati studiile…..acum este clipa! Bucurati-va de fiecare moment!”.

Iata cum ne putem iubi in relatia cu ceilalti: ne purtam cu persoanele pe care le intilnim ca si cum este un noroc ca s-au intilnit cu noi. Lor le daruim un zimbet, o binecuvintare, intelegere, un compliment, un banutz…etc..si noua ne daruim bucuria ca am facut o bucurie celuilalt, ne hranim pe noi cu Bucuria binefacatoare.

“Lumea reflecta ca o oglinda imaginea voastra despre voi. Daca va iubiti, va ingrijiti si va apreciati launtric, aceasta se va manifesta in viata voastra exterioara. Faceti pentru voi insiva ceea ce ati vrea sa faca altii pentru voi.Daca doriti mai multa dragoste, dati-va voua insiva mai multa dragoste. Daca doriti sa fiti acceptati, acceptati-va pe voi insiva.Va asigur ca daca va iubiti si va respectati din strafundul fiintei voastre, veti atrage catre voi aceeasi cantitate de Dragoste si Respect.In caz ca nu e asa, va sfatuiesc sa mai aruncati o privire inlauntrul vostru si descoperiti ce anume nu va dati voie sa aveti, din ceea ce doriti cel mai mult. Acolo unde nu va dati voie sa aveti, acolo nu va iubiti.”( Debbie Ford-“Partea intunecata a cautatorilor de Lumina”)

“ Sa ne cream o relatie de iubire cu corpul fizic. Noi abuzam de corpul nostru sau il respingem. Atunci cind stii sa-ti exprimi iubirea si devotiunea fata de corpul tau, vei sti sa o faci si fata de iubitul/iubita ta, cu iubire, respect, devotiune, recunostinta.Atunci cind va veti accepta complet corpul fizic, va veti simti atit de bine si veti fi atit de fericit. Aceasta e iubirea de sine, nu are nimic de a-a face cu importanta de sine, caci ii veti trata atunci si pe ceilalti cu aceeasi iubire, c u acelasi respect si cu aceeasi recunostinta. Asta inseamna sa-l cinstesti pe Dumnezeu in interiorul tau si in interiorul celor din jur.” ( “Arta de a Iubi” de Don M. Ruiz)“

Dacă îţi vei iubi corpul şi dacă vei accepta realitatea prezentă (indiferent în ce constă aceasta), vei începe automat să îţi eliberezi energia blocată şi stagnantă care împiedică organismul tău să fie vehiculul pe care ţi-l doreşti. Atunci când îţi tratezi corpul cu multă iubire, când îl alimentezi corect, când îl pui să facă exerciţii fizice şi când îl laşi să se odihnească atât cât simte nevoia, el va reacţiona automat la atitudinea ta plină de iubire, transformându-se şi devenind corpul pe care îl iubeşti. Secretul constă în a-ţi schimba atitudinea, orientându-te către modalităţi de a-ţi iubi cu adevărat corpul şi având grijă de el şi de nevoile lui.” (Sonia Choquette-Calatorind cu viteza Iubirii)

Debbie Ford: “Sa va Iubiti, sa descoperiti Dragostea pentru cine sunteti voi, in intregime, este o sarcina dificila. Este diferit pentru fiecare dintre voi, dar cel mai important lucru este sa aveti Intentia de a avea grija de voi. Acordati respect si cinstire pentru voi insiva., faceti pentru voi ceva care sa dovedeasca grija pe care o aveti fata de voi insiva.Cind am inceput pentru prima data propriul meu proces de vindecare, am intocmit o lista cu toate lucrurile pe care le-as putea face pentru mine insami.Am hotarit sa incep un proiect de a ma indragosti de mine insami. Ma intrebam:”Ce as putea face ,ceva care sa arate ca am grija de mine?” Si treaba a mers. In fiecare zi invatam mai mult cum sa am grija de sufletul meu. In fiecare zi ma trezeam multumita si impacata cu mine insami. Acordati respect si cinstire pentru voi insiva, faceti pentru voi ceva care sa dovedeasca grija pe care o aveti fata de voi insiva. Si daca ati acceptat aceasta Intentie, va propun doua exercitii:

1.Incepeti prin a lua o poza de a voastra cind erati bebelusi si puneti-o undeva unde sa o vedeti. Acest bebelus este un aspect al vostru, daca este ingrijit va va aduce toata bucuria si fericirea. Cind vedem bebelusi, inimile noastre se deschid spre Dragoste. Proiectam asupra lor toata Dragostea si Inocenta noastra. Va ginditi la nevinovatia lor, la perfectiunea lor, sau cit sunt de dulci.Ginditi-va la voi insiva ca la un copil nevinovat care nu are nevoie decit de Dragoste, grija si aprobare. Imaginati-va dindu-i copilului din poza Dragoste in fiecare zi.

2.Inainte de dush sau chiar in timpul cit faceti baie, masati-va corpul (cu ulei aromat in cazul masajului), multumindu-i lui Dumnezeu pentru fiecare parte din trupul vostru. Incepind cu capul, multumiti-i lui Dumnezeu pentru trasaturile pe care le aveti, pentru simturi, pentru voce, urechi si creer, apoi continuati la git,umeri,brate,miini,piept , stomac. Multumiti-I trupului vostru ca este acolo pentru voi, ca va gazduieste sufletul, si pentru ca e un element de baza. Straduiti-va sa va concentrati atentia asupra fiecarei parti pe care o masati, cu Iubire, Grija, Apreciere si Recunostinta. Cind ajungeti la picioare, amintiti-va ca ele v-au purtat atitia ani, asa ca acordati-le timp pentru a le binecuvinta. Cu ochii inchisi scanati-va intregul corp si simtiti daca exista vreo stare neplacuta undeva. Trimiteti dragoste acolo si lasati tensiunea sa plece.” ( Debbie Ford “Partea intunecata a cautatorilor de Lumina”)

In “Arta de a Iubi” Don Miguel Ruiz spune: sa ne cream credinte care ne sustin, mintea sa iubeasca trupul si sa nu ne mai saboteze iubirea , sa accesam mintea superioara si sa ne vindecam corpul emotional: sa ne deschidem ranile cu mult curaj (aici se refera la constientizarea si acceptarea ranilor) si sa le curatam( prin iertare), apoi sa le pastram curate pina se vindeca de la sine (schimbarea atitudinii, nu mai alimentam ranile prin credintele false si comportamentele vechi de victima a vietii).

Singura cale prin care ranile emotionale pot fi vindecate este Iertarea. Cind refuzi sa ierti, importanta de sine, orgoliul, cresc. Iertam pornind de la ideea ca nimeni nu a avut nimic personal cu noi, si il vedem pe Dumnezeu in toti ceilalti. Ne cerem iertare de la toti cei care credem ca ne-au ranit (Terapia Iertarii Ho’oponopono ) : " Imi pare rau ca ti-am creat probleme prin gandurile mele. Te rog Iarta-ma. Nu am vrut.Te iert. Multumesc. Te iubesc.” Este esential ca trairea sa fie autentica, iar cererea de iertare sa fie pe deplin sincera. Consecinta imediata este un sentiment de iubire, o senzatie de usurare, si acesta este un semnal ca vindecarea a inceput.

In cartea “Iubeste-te pe tine insuti” , dupa parerea mea un indrumar minunat, autoarea Daphne Rose Kingma ne arata comportamentele si credintele care ne limiteaza Iubirea de Sine , apoi ne ghideaza catre o cale pozitiva, plina de forta, in 4 pasi. Ea ii numeste “4 pasi spre Fericire” :

1.Vorbeste deschis , fii autentic. Vorbeste de la nivelul celui care esti tu cu adevarat, din puterea ta interioara, fara teama, fara ascunzisuri, intr-o forma increzatoare in sine. Exprima-te fara iritare,fara sa acuzi, ci cu blindete si compasiune.

2 .Actioneaza constient. Spre deosebire de o idee care doar ti se invirte in cap, actiunea constienta este o idee eliberata si pusa in miscare. Ai incredere in tine. Stabileste limite pentru ceilalti. Dezvolta-ti simtul propriei valori. Iti dai seama ca de fiecare data cind intreprinzi cu curaj o actiune noua, incetezi sa te mai simti prins in capcana vietii, sau limitat, si sentimentul de stare de bine si insufletire cresc. In loc sa te simti limitat,mic, incepi sa simti ca viata e frumoasa si tu te simti demn de darurile ei;

3. Elibereaza-te de trecut, suparari, resentimente. Iarta tot. Accepta tot.Atunci cind trupul, mintea, inima sau fiinta ta spirituala sunt aglomerate cu critici si acuzatii fata de propria persoana este greu sa-ti vezi talentele. A elibera ceva vechi, care nu-si mai are rostul, este pentru a lasa sa intre ceva nou, a crea un spatiu curat pentru tine. Cind trupul, mintea si inima vor fi curate, te poti indrepta cu fermitate in directia iubirii de sine;

4. Treci dincolo de frica si porneste. Nu poti rezolva nici o problema raminind la nivelul ei. Destinatia este sa ajungi la constientizarea Sinelui etern, acel Tu mai presus de tine, sinele aflat mai presus de sinele personal, esenta eterna care a pasit pentru o vreme in aceasta viata in forma acelui Tu de acum.

Iata citeva Afirmatii pentru Iubirea de Sine luate din aceasta carte:

“Imi iubesc trupul uimitor de frumos

Imi iubesc mintea minunat de complexa

Imi iubesc inima si toate sentimentele ei alese

Imi iubesc spiritul etern si infinit

Am grija de mine in fiecare zi, in fiecare clipa,

In lumina frumusetii sufletului meu.

Imi cinstesc, si imi umplu cu Iubire, extraordinara Fiinta care sunt .”

“Daca iubirea de sine inseamna pur si simplu sa te accepti pe tine din toata inima, atunci cind stii ca ai ajuns acolo? Atunci cind ai invatat sa te iubesti, vei simti o intoarcere tacuta a Constiintei tale catre tine, catre valoarea ta, catre frumusetea care esti tu. Iti vei cinsti in tacere corpul si mintea, inima, emotiile si spiritul tau pretios si etern. Vei sti ca tot ceea ce esti si toti pasii parcursi in calatoria ta au avut un scop, te-au adus in locul in care poti sa te privesti cu bunatate si respect, iertare si acceptare, cinstiind lectiile si pe “invatatorii” tai. Cind ajungi la aceasta pace interioara, inseamna ca esti o persoana completa, plina de bucurie si lumina, care are ce sa ofere. Mai mult de atit, Iubirea ta de sine devine un dar de insufletire pentru toti oamenii , de creare a unui loc in care fiecare persoana poate ajunge, in final, la implinirea Fiintei sale Divine.” (D.Rose Kingma ” Iubeste-te pe tine insuti” )


"Cred ...ca iubirea este centrul si esenta la orice, si ca Sinele este locul unde toata Iubirea trebuie sa inceapa.
Cei care ii iubesc pe altii cu grandoare sint cei care se iubesc pe ei insisi cu grandoare.Cei care pot manifesta o toleranta si o acceptare deosebita lor insisi. Nu poti sa arati altora o parte din tine pe care nu poti sa o vezi tu insuti. Ca urmare, incepe acolo unde intreaga crestere, unde intreaga evolutie, unde intreaga iubire trebuie sa inceapa : la persoana din oglinda! O sa te iubesti nemaipomenit pe tine insuti, astazi? De dragul lumii?"- Neale Donald Walsch

http://www.humanitysteam.ro

Buna ziua, Iubire

O, Tată al meu
Care păstrezi toate răspunsurile lumii
arcada_Tara_GalilorTu, care îmi ştii toate nerostirile
Dezleagă-mi semnul necuvintelor care mă înconjoară.

De ce unicornii mei,
Obosiţi de atâtea salturi printre stele,
Mă îndeamnă ecvestru:
Iubeşte?
De ce armata vocii lui Ioan
Şi toţi caii lui năzdrăvani
Tropăie frenetic:

Iubeşte!
De ce foşnetul metalic
al salcâmilor argintii
strigă după mine:
Iubeşte!
… răspunde-mi, Tată…

Fii iubire,
înconjoară-te de ea
Iubeşte
şi semnele nu-ţi vor fi taină,
Lasă-te iubit,
Încă împarţi totul cu pământul…
tot asemeni mie
din toată inima.
Bună ziua, Iubire,
Ştii ce dor mi-a fost de tine?!

If/Daca: Rudyard Kipling

De poti, sa nu-ti pierzi capul,cand toti in jurul tau
Si l-au pierdut pe-al lor,gasindu-ti tie vina ;
De poti , atunci cand toti te cred,nedemn si rau,
Sa nu-ti pierzi nici o clipa increderea in tine;
De poti , s-astepti oricat,fara sa-ti pierzi rabdarea;
De rabzi sa fii mintit, fara ca tu sa minti,
Sau cand, hulit de oameni,tu nu cu razbunarea
Sa vrei a le raspunde, dar nici cu rugaminti .
De poti visa, dar fara sa te robesti visarii;
De poti gandi,dar fara sa-ti faci din asta un tel;
De poti,sa nu cazi prada nicicand disperarii,
Succesul si dezastrul, primindu-le le fel;
De rabzi sa auzi cuvantul rostit candva de tine,
Rastalmacit de oameni, ciuntit si prefacut;
De poti sa-ti vezi idealul distrus, si,din ruine
Sa-l recladesti cu-ardoarea fierbinte din trecut ;
De poti risca pe-o carte intreaga ta avere,
Si tot ce-ai strans o viata sa pierzi intr-un minut,
Si atunci, fara a scoate o vorba de durere,
Sa-ncepi agoniseala cu calm,de la-nceput;
Si daca corpul tau, uzat si obosit,
Il vei putea forta sa-ti mai slujeasca inca o data
Numai cu strasnicia vointei tale, si astfel
Sa steie peste vreme asa cum sta o stanca;
De poti vorbii multimii, fara a mintii,si daca
Te poti plimba cu regii, fara ate ingamfa,
De nici amicii ,nici dusmanii, nu pot vreun rau sa-ti faca,
Pentru ca doar dreptatea e calauza ta ;
Si daca poti sa umplii minuta trecatoare,
Sa nu pierzi nici o fila din al vietii sir,
Al tau va fii pamantul, cu bunurile-i toate
Si, ceea ce-i mai mult chiar, sa stii, vei fi un OM !